Konservative Benedikte Kiær på borgmesterkontoret på Helsingør Rådhus vil sikre, at de ældre får fleksible kvalitetstilbud og kan leve et godt liv, er løftet i partiets valgfolder.

Af Jesper Munch Nielsen

Kiær og De Konservative vil have fokus på ældres vilkår under valgkampen

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

Det er tydeligvis de ældres vilkår og de ældres velfærd, som borgmester Benedikte Kiær og hendes De Konservative, byrådets største parti, først og fremmest vil have som tema i valgkampen. De tilbud og forhold, som Helsingør Kommune giver de ældre, og de løfter, som De Konservative har på området, vil komme helt i front i den konservative valgkampagne.

- Vi synes, at det er vigtigt, at dem, der har bygget vores samfund op, får den nødvendige hjælp, når de har behov for hjælp. Helsingør Kommunes ældreservice er rigtige god på mange områder, og det skal vi fortsætte med at være. Samtidig skal vi som kommune forholde os til, at der kommer flere ældre, og at der bliver flere ældre, som er vant til at bestemme selv, siger Benedikte Kiær.

I partiets kommende valgfolder lægger De Konservative ud med en 'velkomsttale' af Benedikte Kiær, Helsingørs borgmester igennem de seneste år. Hun forklarer, at vælgerne har krav på politikere, der tænker fremad, er modige og kan samarbejde med andre partier. »Det kan og vil vi leve op til. Et kryds på Liste C betyder et ambitiøst og lyttende byråd, der kan samarbejde«, står der i folderen.

Derefter er det så de ældre, som med det samme bringes på banen i folderen - under overskriften »En fri og tryg alderdom«.

»Mennesker er ikke ens. Det er derfor altafgørende, at man som ældre kan vælge mellem fleksible kvalitetstilbud og kan leve et godt liv, hvor tryghed, sociale aktiviteter og værdighed er i centrum«, står der i folderen. De Konservative lover at sikre den nødvendige hjælp og pleje til de ældre og at indføre valgfrihed i forhold til madleverandører og større fleksibilitet, når det gælder hjemmehjælpen.

- Det kan meget vel være, at ikke alle kan lide den mad, som den nuværende leverandør Det Danske Madhus laver. Så skal der være noget valgfrihed… Og når vi taler praktisk hjælp i hjemmet, bør det være muligt at indrette den anderledes end i dag med besøg med 14. dag. Måske vil nogle ældre gerne have, at hjælpen kommer hver uge i stedet for. Det er ikke sådan, at man skal tildeles flere timer, men det vil være fint med en mulighed for, at de ældre selv kan indrette sig med hver uge eller hver anden uge, siger Benedikte Kiær.

Læs Dalgas mener: Jagten på de mange ældre-stemmer.

En nem adgang til et aktivt seniorliv og god genoptræning i det kommende sundhedshus er også blandt De Konservatives valgløfter.

De Konservatives valgprogram handler desuden blandt andet også om, at partiet vil kæmpe for de lokale skoler og daginstitutioner og hæve normeringerne i daginstitutionerne.

Samme sted skal der være mere fleksible åbningstider. Det handler om, at så er pendlerfamilierne hjulpet bedst muligt, erklærer partiet.

Økonomien er også et vigtigt konservativt valgtema. Partiet slår på, at gennem de seneste fire år har man forbedret kommunens økonomi væsentligt og har reduceret gælden med 130 millioner kroner.

»Vi vil sikre en effektiv og slank kommunal administration, så vi sammen får mest muligt ud af borgernes skattekroner«, forklares det i valgfolderen.

Erhvervslivet, kulturen og naturen, det kommende sundhedshus og meget andet står også omtalt i det konservative valgprogram.

Socialdemokratiet har valgprogrammet klar: Vil stoppe blå bloks forkælelse af erhvervslivet i Helsingør.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 11. oktober 2017 11:05

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Skydeselskabet Kunde nr. 373553 Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Tagsjakket side+logo 26/3 18-31/3 19 win win 1721578
https://www.kunstnershoppen.dk/
prøvestenen logobanner
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu