For byen 15/2 – uendeligt sky 1717407
Scandlines top 8/2-8/3 dessert
Egen ann – kontakt ann afdel

Waseem Hussain med sin kone Hafsa Akram og deres tre børn.

Af Kirsten Moth

Fængselsimamen fra Helsingør: »Veluddannede muslimer overvejer at flytte ud af landet«

HELSINGØR: - Vi står snart ved en skillevej her i Danmark.  Personligt går jeg hele tiden med en plan B i tankerne. Hvilket land flytter vi til? Hvis der ikke snart opstår en bevægelse, der siger, at det er ok at se lidt anderledes ud, så vil mange veluddannede muslimer forlade Danmark, siger han.

Det siger fængselsimam Waseem Hussain, 33 år, civilingeniør, født og opvokset i Helsingør, som søn af pakistanske immigranter. Snart er han aktuel med sin første bogudgivelse »Imam bag tremmer«, hvor han blandt andet skildrer sin barndom og opvækst i familie-villaen på Snerlevej i Helsingør og sin skolegang på Skolen ved Rønnebær Allé og senere på Helsingør Gymnasium.

I sin bog retter han en kritik både af dele af det muslimske samfund i Danmark og af landets politiske stemning.

Waseem Hussain er allerede kendt som en skarp debattør og i et interview med Helsingør Dagblad og Lokalavisen Nordsjælland siger han blandt andet, at det er de fem procent aktivister, der ødelægger det for flertallet.

- Det er ikke kun i min familie, at vi har overvejelser om at flytte. Jeg kender mange, der har samme tanker. Og der er allesammen veluddannede og bidrager til samfundet, siger Waseem Hussain.
Han retter i sit interview med HD en kritik af dem, han omtaler som »gamle, vrede, sure mænd i muslimske, religiøse fraktioner, der skændes internt«.

- Der er brug for, at toneangivende muslimer bliver mere åbne, imødekommende, smilende og glædesskabende. Vi har ikke løftet opgaven godt nok. Vi kan ikke blive ved med at bebrejde andre vores dårlige image. Vi må også selv tage kampen op, lyder opfordringen fra fængselsimamen, der betegner sin barndom og opvækst i Helsingør som tryg og lykkelig.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Bør Helsingør Kommune prioritere tang-oprydningen på Kronborgstrand?

Promovering  Niels Berg

Job i Nordsjælland

Eksakt Rengoering
Egen ann

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

Abonnements tilbud

Prøv Helsingør Dagblad gratis i 3 uger

Nej tak
Jeg vil ikke have en gratis avis
Ja tak
Jeg vil gerne tage imod tilbudet
*Prøvetilbuddet gælder kun husstande, som ikke tidligere har haft gratis uger 2 gange, og husstande som ikke har abonneret på Helsingør Dagblad indenfor de sidste 3 måneder.
close-link
Abonnements tilbud

hovedmenu