For byen 15/2 – uendeligt sky 1717407
Scandlines auto bizz
For byen 15/2 – uendeligt sky 1717407

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim åbnede en ny udstilling på Danmarks Tekniske Museum. (Foto: Torben Sørensen).

Af Thea Berg Johansen

Prins Joachim besøgte Danmarks Tekniske Museum

HELSINGØR: Udstilling Smartphonemania på Danmarks Tekniske Museum blev torsdag indviet af museets protektor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og kulturminister Mette Bock.

Prins Joachim og kulturministeren klippede to ledninger over med hver deres skævbidder, efter prinsen havde erklæret udstillingen for åben.

I dag har mere end fire ud af fem danskere over 15 år en smartphone, der tiltrækker vores opmærksomhed mange timer om dagen. Museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum Jacob Thorek Jensen mener, at vi skal lade os begejstre af ny teknologi, men at vi også skal forholde os kritisk til, hvordan teknologi påvirker vores liv og hverdag.

- Det er langt fra første gang i historien, at nye teknologier på ganske få år har haft afgørende indflydelse på vores måder at leve på. Radio, tv og computeren er eksempler på teknologier, der tidligere markant ændrede vores tilværelse. Det er alle teknologier, der i dag findes i den moderne smartphone, sagde museumsinspektøren i sin åbningstale.

Udstillingen viser en lang række unikke genstande fra verdenskendte danskere, hvis opfindelser har spillet en rolle for udviklingen af smartphonen.
Det er blandt andet Valdemar Poulsens buesender, der var afgørende for udviklingen af trådløs kommunikation, og Peter L. Jensens medvirken til udviklingen af højtaleren samt Hellesens batterier.

Udstillingen rummer også Danmarks første computer, DASK, og H.C. Ørsteds originale kompas, som han brugte til at påvise elektromagnetisme i år 1820.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 12. oktober 2017 17:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Bør Helsingør Kommune prioritere tang-oprydningen på Kronborgstrand?

Promovering Sport Andreas

Job i Nordsjælland

Egen ann
Eksakt Rengoering

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

Abonnements tilbud

Prøv Helsingør Dagblad gratis i 3 uger

Nej tak
Jeg vil ikke have en gratis avis
Ja tak
Jeg vil gerne tage imod tilbudet
*Prøvetilbuddet gælder kun husstande, som ikke tidligere har haft gratis uger 2 gange, og husstande som ikke har abonneret på Helsingør Dagblad indenfor de sidste 3 måneder.
close-link
Abonnements tilbud

hovedmenu