For os handler det om sammenhængskraft, fællesskabsfølelse og troværdighed, skriver chefredaktør Klaus Dalgas. (Foto: Lars Johannessen)

Af Klaus Dalgas

Avisen sætter kurs mod fremtiden

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

JUBILÆUM: Kære læser.

I dag fylder Helsingør Dagblad 150 år. Det har I kunnet læse om i avisen og på vore hjemmeside de seneste måneder i de mange reportager fra gamle dage af tidligere chefredaktør John Bech og andre tidligere medarbejdere.

Man skal kende sin fortid for at kunne skabe sin fremtid. Nu kender vi fortiden. Derfor er det fremtiden for Helsingør Dagblad, som jeg vil fortælle om her. Det dagblad, du sidder med i hånden lige nu, er første udgave af vores nye avis. Vi har bygget om for at fremtidssikre avisen, så vi også kan være her om 10, 20 eller 150 år!

Første gang du møder forandringerne er på forsiden. Vi har lavet et nyt lay-out, der er lysere og lettere og mere overskueligt. Vi bevarer avisens identitet ved at beholde vores bladhoved, dog i en lidt mindre skrift, så der også er plads til vores segl.

Her på side to møder du den næste forandring. Her plejer der at være leder og debat. Men fremover vil leder og debat blive flyttet længere ind i avisen.

Det gør vi for at prioritere menings- og holdningsstoffet højere. Som du kan se længere inde i avisen, vil vi hver dag lave et debat-opslag med leder, læserbreve og et helt nyt klumme-panel. Nogle dage, især op til kommunalvalget, kan debatstoffet komme til at brede sig over tre sider.

Ved at samle menings- og holdningsstoffet skaber vi et holdnings-univers, der adskiller sig fra avisens redaktionelle historier. Holdninger og meninger er jo subjektive, individuelle, båret af følelser, indignation, begejstring og menneskesyn. Redaktionelle historier er tilstræbt objektive, båret af princippet om at høre alle parter i en given sag.

På lokalsiderne møder du også forandringerne. Her vil du opleve, at vi laver flere enheder på hvert opslag. Lange historier deles op i flere mindre historier om samme emne. Noterne hentes fra lokalområdet eller regionalt. Vi kigger også over Sundet og fortæller, hvad der sker hinsidan.

Vi har løftet vores weekend-tillæg rent grafisk, så det får et mere magasin-agtigt præg. Vi lavere bredere spalter, mere luft og nye skrifter med nye farver, så lørdags- og søndagslæsningen bliver en endnu større fornøjelse end i dag.

I bunden af siderne vil du ofte møde henvisninger til vores hjemmeside og vores digitale univers. Vi opruster på de digitale platforme, fordi vi ønsker, at vores redaktionelle indhold skal bredere ud end blot til dem, der vælger printavisen.

Vi ved, at mange mennesker i stigende grad henter deres nyheder og samfundsviden på nettet. Da Helsingør Dagblad gerne vil være relevant for alle borgere, er det vigtigt, at vi følger denne udvikling. Ved at være til stede både på print og på nettet når vi længere ud med vores indhold. Vi får flere læsere, og vi sætter flere spor. Det er hele idéen med at udgive et publicistisk medie som Helsingør Dagblad, der gerne vil bidrage til udviklingen i vores udgivelsesområde.

Indholdsmæssigt vil du kunne genkende de bærende principper for vores journalistik.

Helsingør Dagblad er uafhængig af økonomiske og politiske interesser. Vi er læsernes avis, »dit dagblad«, og vi søger åbenhed og retfærdighed i alle sager. Vi er ikke kritiske for at være negative. Vi er kritiske, fordi vi søger åbenhed og ærlighed de steder, hvor andre søger at skjule den.

Vi vil også gerne skabe begejstring, humor og underfundighed. Vi vil bidrage til at gøre helsingoranerne stolte af deres lokalsamfund. Vi vil være en samlende figur i byen og lokalområdet.

For os handler det om sammenhængskraft, fællesskabsfølelse og troværdighed.

Helsingør Dagblad er og har altid været en vigtig krumtap i det lokale demokrati. Men store multinationale medier trænger sig på som budbringere af meninger og holdninger og vigtige samfundsdiskussioner.

Vi er også på de sociale medier, for netop de medier bruges af mange, og det er blevet en vigtig spiller i kommunikationen mellem mennesker i alle samfundslag. Men Helsingør Dagblad er helt inde i maskinrummet af den lokale demokrati-udvikling.

Vi er helt tæt på borgerne. Tæt på diskussionen i skurvognen, på havnen eller på lærerværelset.

Det vil vi fortsat være i de kommende årtier, fordi vi hylder det lokale demokrati og de ildsjæle, der arbejder for vækst og udvikling i hele vores lokalsamfund.

I dag er der 150 års fødselsdagsfest og reception i værftshallerne. Men i dag er også første skridt på vejen mod et nyt Helsingør Dagblad, der har store ambitioner for de kommende år. Vi glæder os til fremtiden, og jeg håber, at du som læser tager godt imod vores nye tiltag.

Vi ses i værftshallerne kl. 14.00 til 17.00.

God weekend
Klaus Dalgas, Chefredaktør

Artiklen sidst ændret: 20. oktober 2017 20:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Kan man sammenligne det arbejde, frivillige laver på Sundtoldsmarkedet med den indsats frivillige yder til for eksempel Hornbæk Havnefest?

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634

Job i Nordsjælland

Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5 1751631
LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Apotek 688802 1757803 2/9-24/11, Mave/tarm 15-20.000 win win
Forsyning 375744, 1758728 15-20.000 win juli 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu