Af Helsingør Dagblad

Brug din stemme…

Casper Andersson 24/5 18 – 24/5 19 25.000 1726606 side

Tino Jønsson, født i 1967 på det gamle hospital i Fiolgade, helsingoraner, ildsjæl, selvstændig erhvervsdrivende og initiativtager til bl.a. Netværkene Vi samler hele Helsingør, Erhvervsnetværket Helsingør og Hr & Fru Helsingør Netværket. Gift med Pernille, 3 børn, Rebecca og Frederik på 19 og Josephine på 22 år.

I denne tid er din, min og vores stemmer i fokus grundet de snart forestående valg.

Personligt har min stemme været meget i min fokus siden september 2016, hvor jeg blev opereret for tredobbelt diskusprolaps i nakken; en sådan operation foretages forfra, og her bliver stemmelæberne skubbet til side under selve operationen.

Siden den dag har jeg haft udfordringer med benyttelse af min stemme, og jeg er nødt til at prioritere min taletid i løbet af en dag, dette for at sikre at stemmen ikke forsvinder på vigtige tidspunkter, da jeg lever af at bruge min stemme. Irriterende ja, men også lærerigt, forstået på to måder:

1. Fordi jeg er blevet nødt til at spare på min stemme, lytter jeg nu mere og får derved mere indsigt i andre. Det gamle ordsprog “Vi har to ører og en mund” giver mere mening for mig nu.

2. Jeg har en klart bedre forståelse for dem, der lever med et handicap. Mit er ganske lille og ubetydeligt i forhold til mange andre, men ting jeg før tog som givet, har jeg nu et andet forhold til, de fleste er, som jeg, ikke klar over, hvad de har, før de mister det…

Og så er det, jeg kommer tilbage til det at bruge sin stemme på andre måder.

Gennem den seneste tid har jeg hørt og læst mange stemmer på de sociale medier i forbindelse med valgene, og her tænker jeg ikke kun på kandidaternes stemmer, men i høj grad også deres tilhængere… Sikke dog, der bliver stemt i og imod, og alt er nærmest tilladt at sige.

De unge og lokalpolitikerne fra alle kommunens partier har lovet hinanden at holde den gode tone i den offentlige debat ved et møde arrangeret af Unge Stemmer på Kulturværftet den 9. oktober. Dette demokratiløfte kunne jeg tænke mig, at vi voksne også aflægger.

Skal vi ændre det gamle P3 slogan

Hos nogen er tonen vendt, hos andre, næsten… flere og flere er begyndt at nævne, at tonen skal vendes, at vi skal tale pænt - og så lige efter dette gode budskab bliver skytset straks vendt mod personer, man ikke har samme synspunkter med - man prøvede, men det lykkedes ikke helt. Vi kan ændre det gamle P3 slogan fra ”Det man hører er man selv” til ”Det du siger er du selv”…

Min indre stemme har i den forbindelse sagt til mig:

- Kunne man gøre noget for at få den gode tone ind i debatten?

- Kunne man lave noget på en sjov måde, lave en konkurrence for politikere under overskriften ”Kunsten at være uenig”?

Jeg forestiller mig en slags konsensus-konkurrence, hvor politikerne er sammen to og to på tværs af partier og partifarver, og hvor man kun kan vinde, hvis man samarbejder?

Dommerne skal selvfølgelig være os borgere i Helsingør kommune.

Dette er blot en tanke, som udspringer af, at jeg synes, det er så vigtigt, at man bruger sin stemme aktivt og ikke kun sidder hjemme og skriver kommentarer i en Facebook-tråd eller lignende. Demokratiet i kommunen har brug for aktive borgere, som står sammen om at ville det bedste for os alle sammen.

I forbindelse med min operation har jeg fået en henvisning til en talepædagog for at lære at bruge min stemme rigtigt. Man kunne jo i overført betydning sige, at vi sammen kan være hinandens ”talepædagoger”…

Kort sagt: At stemme eller ikke at stemme, det er spørgsmålet

Mit svar er: Jeg stemmer til både kommunal –og regionsrådsvalget og til valget af de to forbrugerrepræsentanter der indtræder i bestyrelsen i Forsyning Helsingør Vand og Spildevand, hvad med dig?

Bruger du også din stemme?

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 2. november 2017 10:22

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Smoke n Steam logo 384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19

AH modegarn 39169 1723845 top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu