Scan rejser inspiration 1684292
Scandlines steak top 8/2-8/3
For byen 15/2 – uendeligt sky 1717407

Byrådskandidat Jan Ryberg er ubehageligt påvirket af den fjendtlighed, der er udvist af dem, der har flået hans valgplakater ned og smidt dem i Øresund og på hans dørtrin. (Foto: Torben Sørensen)

Af Niels Berg

Valgplakater er revet ned og smidt i Øresund

ESPERGÆRDE: Mellem 100 og 150 plakater med en opfordring til borgerne om at sætte kryds ved Lokaldemokraternes spidskandidat Jan Ryberg til det kommende kommunalvalg er blevet flået ned af træer og lygtestandere overalt i Espergærde i løbet af denne uge.

En del af dem er smidt hen foran indgangsdøren til Rybergs villa på Kofod Anchers Vej i Espergærde, og omkring en snes stykker er smidt ud i Øresund fra Jarlens grund.

I går blev det for meget for byrådspolitikeren, og han anmeldte sagen til Nordsjællands Politi. Politiet bekræfter, at anmeldelsen er modtaget og understreger, at hærværk mod valgplakater i forbindelse med en demokratisk valgproces ikke bliver set på med lethed. Derfor skal de fundne plakater undersøges med henblik på at sikre spor fra gerningsmanden eller -mændene.

Jan Ryberg er personligt berørt af hærværket.

- Det har stået på i nogle nætter nu, og det var ikke særligt rart at se min hustrus ansigt, da vi fandt de første plakater liggende på trappestenen herhjemme. Og da jeg så alle de plakater, der lå og flød på Øresunds bølger, må jeg indrømme, at det gav et stik i mig. Jeg blev ubehageligt berørt af den fjendtlighed, handlingen er et udtryk for, siger Jan Ryberg.

De øvrige plakater, som er flået ud af de plastikstrips, de har været fæstnet til træer og standere med, er ikke fundet. Hver plakat har ifølge Ryberg en værdi af cirka 25 kroner.

- For mig at se er det et angreb på demokratiet, siger Ryberg, der ikke har skabt begreb om, hvem der kan stå bag hærværket.

- Man funderer over, hvad man har dog sagt eller gjort, der kan få nogen til at gøre sådan noget, fortsætter han.

 

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 14:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det en god ide at flytte Blå Mandag til fredag i Kristi Himmelfartsferien?

Promovering  Niels Berg

Job i Nordsjælland

Eksakt Rengoering
Egen ann

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

Abonnements tilbud

Prøv Helsingør Dagblad gratis i 3 uger

Nej tak
Jeg vil ikke have en gratis avis
Ja tak
Jeg vil gerne tage imod tilbudet
*Prøvetilbuddet gælder kun husstande, som ikke tidligere har haft gratis uger 2 gange, og husstande som ikke har abonneret på Helsingør Dagblad indenfor de sidste 3 måneder.
close-link
Abonnements tilbud

hovedmenu