Scan rejser inspiration 1684292

Foto: Lars Johannessen

Af Kirsten Moth

86-årige Bing: Om man er

- Alder er ligegyldig, når man ikke er rodet ind i alvorlig sygdom, siger den friske 86-årige kunstmaler i Helsingør, Bing Jørgensen. Nu etablerer han sin egen kunstskole i sit stemningsfulde atelier på Nationernes Allé.

I det gule anneks, hvorfra man kigger hen over sivenes gyldne farver og skimter den blå stribe Øresund, står et par ledige taburetter, hvor vi slår os ned mellem hundredevis af malerier, italienske freskoer, skitser, udklip, figurer, fotos, opslagstavler, scrapbøger og alverdens nips, alle med en eller anden betydning.

Der er de malerier, der har været færdige i flere år. Der er malerier, der repræsenterer en særlig epoke. Blandt andet de usædvanlige freskoer, udført af flydende marmor. Og så er der nyere malerier og især et større med en særlig historie, der er undervejs.

Masser af planer
- Om man er 60, 70 eller 80 år har ikke den store betydning.

- Jeg er så heldig ikke at være rodet ind i en masse sygdom, sådan som mange andre på min alder er, siger den 86-årige kunstner Bing Jørgensen i sit anneks, som udgør hans atelier. Det blev bygget til villaen på Nationernes Allé i Helsingør for to et halvt år siden. For Bing har masser af planer og projekter, og selv om villaen er lys og rummelig, så er hans kunstneriske produktivitet så stor, så han har haft brug for mere plads.

Læs meget mere om den farverige kunstners store planer i Helsingør Dagblad onsdag.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 21. december 2017 11:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det en god ide at flytte Blå Mandag til fredag i Kristi Himmelfartsferien?

Promovering Sport Andreas

Job i Nordsjælland

Egen ann
Eksakt Rengoering

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

Abonnements tilbud

Prøv Helsingør Dagblad gratis i 3 uger

Nej tak
Jeg vil ikke have en gratis avis
Ja tak
Jeg vil gerne tage imod tilbudet
*Prøvetilbuddet gælder kun husstande, som ikke tidligere har haft gratis uger 2 gange, og husstande som ikke har abonneret på Helsingør Dagblad indenfor de sidste 3 måneder.
close-link
Abonnements tilbud

hovedmenu