Af Helsingør Dagblad

Klumme: Vi har pladsen og mulighederne

Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo

Claus Nissen er indfødt helsingoraner årgang 1964. Han er gift og har tre voksne børn. Han driver vinhandel i Prøvestenscenteret, og bruger sin fritid på vinskoler i Helsingør Vinmuseumsforening: Og så er Claus Nissen også formand for Centerforeningen i Prøvestens Centret og Detalhandelsforeningen i Helsingør Kommune.

Det er sjovt at tænke på, at arkitekten, der tegnede Espergærde Centeret og Prøvestens Centeret, er en og samme person.

Espergærde Centret er ofte, med rette, blevet kaldt Danmarks smukkeste indkøbscenter, og det var da også arkitektens hjertebarn, mens han gik mere stille med at omtale Prøvestens Centret. Prøvestens Centeret, der som bekendt fik navnet ”Ørkenfortet” på grund af de grå facader. Man skulle jo tro, at de løb tør for blæk, da de tegnede Prøvestenen, men sådan var det ikke.

Til arkitektens undskyldning kan tillægges, at opgaven med et center ved Prøvestenen var meget mere bundet end opgaven i Espergærde.

På opgaven til et center ved Prøvestenen lå der meget strenge krav udstukket af Helsingør Kommune, der ejede centerområdet, samt bygherrerne FDB, Sparekassen SDS og andre private investorer, der også havde krav og restriktioner.

Centrets grå betonelementer blev dertil mere grå og triste, end hvad den oprindelige plan gik ud på, af den simple grund, at leverandørerne uden videre ændrede på specifikationer, og da betonelementfirmaet samtidig gik konkurs, så lykkedes det ikke at ændre på det.

Ørkenfort og grå beton eller ej. Os, der bor der, er nu ret glade for det – også selvom vi ikke ligefrem kan bryste os af at går under betegnelsen: Danmarks smukkeste indkøbscenter! Så er der massere af parkeringspladser.

Kan Ørkenfortet forskønnes og udbygges? Ja selvfølgelig kan det det.

Der kan sættes nogle planer i søen. Jeg kunne jo godt tænke mig, at man kom i kontakt med nogle investorer, der kunne opkøbe centret. I dag er det ejet af syv forskellige ejere. Derefter kunne drømmen være, at ejeren fik alle de lovlige muligheder, der er, for at udbygge Prøvestens Centret med højhuse samt flere butikker. Det ville give mulighed for at tiltrække nogle af de store kædebutikker. Og når jeg nu er i gang med at drømme, så kunne jeg også forstille mig, at den sidste del af den kommunale administration kunne bo i bunden af disse højhuse (Byrådssalen i det gamle rådhus i centrum, skal selvfølgelig bibeholdes i centrum) , på den måde skal kommunen ikke selv bygge og varetage driften . Toppen af højhusene kan så sælges som lejligheder med sundudsigt fra Kullen til København. En ekstraordinær god sundudsigt selvom Prøvestenen ligger fire kilometer fra kystlinjen. Hvilke andre byer kan tilbyde det?

Fortiden og nutiden skaber fremtiden for Prøvestenen og Helsingør. Her ser jeg et nyt vækstområde, da mange firmaer og virksomheder, der i dag bor i København, gerne vil bosætte sig udenfor storbyen. Det bedste eksempel, jeg lige kan komme på, er skibsdesignfirmaet Knud E. Hansen på Claessensvej, der er flyttet ud fra stenbroen. Mange af deres medarbejdere boede nord for København.

Med udbygningen af Prøvestenen, ville det være muligt at lokke nye virksomheder til. Her kan man jo bare tænke på, hvor mange af kommunens borgere der pendler ud og hjem hver dag ad Helsingør motorvejen.

Så hvorfor ikke prøve noget nyt med Prøvestenen? Hvorfor ikke gøre ”Ørkenfortet” til en oase af detailhandel, liberale erhverv og boliger, der tiltrækker nye borgere, nye arbejdspladser. som jo er et af vores mål i 2020.

Det udskældte Prøvestenen fylder i øvrigt 40 år, den 29. maj 2019, så man kunne jo benytte den begivenhed til at slippe potentialet fri

 

Artiklen sidst ændret: 28. december 2017 15:07

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995

Job i Nordsjælland

Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu