(Foto: Claus Birch)

Af Asger Lind Krebs

Iskold dukkert i overtiden for FC Helsingør

Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger side

Det var koldt, langt hen ad vejen kedeligt, og i overtiden scorede gæsterne fra Hobro kampens eneste mål.

Det kunne næsten ikke blive værre for hjemmeholdet fredag aften på Helsingør Stadion.

Med FC Helsingør i Superligaen har man så småt vænnet sig til store fodboldmæssige oplevelser, fyldte tribuner og intens stemning på Helsingør Stadion. En duft af fodbold fra øverste hylde i Danmark.

Fra begyndelsen af første halvleg af fredag aftens hjemmekamp mod Hobro IK var det tydeligt, at dette ikke ville blive en af sæsonens højdepunkter. Her var intensiteten på og uden for banen nærmere på højde med, når man skræller en appelsin ganske langsomt.

Råkoldt men i øvrigt ganske pænt vejr kunne ikke lokke mange på stadion. 1.119 er det hidtil laveste tilskuertal i Superligaen i år. Sammenlignet med sæsonens store kampe mod eksempelvis FCK og Brøndby var stemningen på tribunerne lidt mat.

Og inde på banen var der heller ikke just tale om et festfyrværkeri. I sidste sæson mødtes de to hold i 1. division, og fredag aften var det næsten som om, der atter blev spillet 1. divisionsfodbold på Helsingør Stadion.

Rolig start

I en rolig start på kampen var FC Helsingør meget på bolden og fik også kampens første chance, da Nicolas Mortensen kom højest på et frispark, men headede over mål.

Gæsterne fra Hobro kom med, det man mildt sagt kan kalde, en afventende tilgang til kampen og angreb helst med blot to til tre spillere, og der skulle gå mere end et kvarter, før de nærmede sig Helsingør-målet, da Superliga-topscorer Pål Alexander Kirkevold hamrede et frispark langt forbi mål.

Begge hold virkede meget fokuserede på at undgå at undgå at lave fejl og valgte som udgangspunkt den lange risikofri aflevering. Det betød, at der var særdeles langt mellem de spillemæssige højdepunkter.

Første store chance kom efter 27 minutters spil, da Hobro pludselig var i overtal i en kontra, og Danny Olsen afsluttede, men reservemålmand Aris Vaporakis reddede fint.

I det hele taget kom der lidt mere fart over forestillingen i første halvlegs sidste kvarter, hvor både FCH men særligt Hobro ved flere lejligheder var tæt på at komme igennem til farlige situationer.

Fornuftig defensiv

Anden halvleg begyndte om muligt endnu mere søvndyssende end første, og der gik et kvarter, før første rigtige afslutning blev sendt af sted. Det var gæsternes Sebastian Grønning, der afsluttede, men Vaporakis greb sikkert ind.

Reservemålmanden gjorde kampen igennem en god figur og var en sikker sidste skanse de få gange, Hobro blev farlige.

Skal man fremhæve noget positivt fra fredagens kamp, må det være FCH’s defensiv, der formåede at holde antallet af Hobro-chancer på et minimum trods fraværet af målmand Mikkel Bruhn og anfører Andreas Holm.

Offensivt var meget lagt på Adnan Mohammads skuldre, når det kom til at udfordre og drible mod den stærke Hobro-defensiv. Den hurtige dribler gjorde det udmærket, men havde svært ved at finde den afgørende aflevering eller komme fri til en afslutning.

Der kom dog to store chencer i anden halvleg. En i hver ende og begge efter hjørnespark. Først fik FCH’s Nicolas Mortensen et helt frit hovedstød efter et godt hjørnespark, men fra kanten af det lille felt mistimede angriberen totalt sit hovedstød.

Og syv minutter før tid var det gæsterne, der fik sendt et godt hovedstød mod FCH-målet, men lige på målmand Vaporakis.

Alle på Helsingør Stadion havde for længst indstillet sig på 0-0, da de 90 minutter var gået. Alle undtagen Hobros Edgar Babayan, der tog sagern i egen hånd, afdriblede et par spillere og sendte bolden ind bag Vaporakis, der så ud til at stå lidt skævt placeret og tillod scoringen fra en spids vinkel.

Sikke en dukkert for hjemmeholdet.

 

 

Artiklen sidst ændret: 17. november 2017 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Job i Nordsjælland

AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19. 4 variant feb 19
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu