Mikkel Bruhn og Christina Hamann kigger på under kampen 2. Division Damer mellem Rødovre HK og Helsingør Håndbold den 19. november 2017 i Rødovre Stadionhal. Foto: Claus Birch.

Af Andreas Mayerhofer

Sportspar rykker til Helsingør

KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger side

FC Helsingørs målmand, Mikkel Bruhn, har lokket sin kæreste Christina Damm Hamann til at flytte til Helsingør. Det kommer den helsingoranske damehåndbold til gode.

Christina Damm Hamann var egentlig i gang med karriere som sygeplejestuderende og håndbold i den næstbedste række i København. En by hvor den 28-årige kvinde har boet hele sit liv, og det havde hun egentlig ikke tænkt sig at lave om på. Men så krydsede en stor dreng med målmandstalent fra Espergærde hendes vej, og den 1. november overtog hun sammen med Mikkel Bruhn en ejerlejlighed i Helsingør.

- Det var bestemt ikke med i mine planer at flytte til Helsingør, men Mikkel fik mig overtalt, for han er meget glad for Helsingør, han har sin familie tæt på, og han spiller fodbold i FC Helsingør. Da han foreslog at flytte der op på landet, som jeg kalder det, troede jeg, at han var blevet skør. Han mente det, og jeg gav det en chance, og nu har vi fundet en rigtig god og hyggelig lejlighed sammen. Det er en måde at starte et liv sammen, og det glæder jeg mig til, siger Christina Damm Hamann.

Passer på sig selv
Hun har nu boet i Helsingør siden 1. november, og tilvænningen er stadig i gang.

- Det er virkelig anderledes, og det er nyt, at jeg pludselig har et stykke vej til min familie og mit arbejde, men det er fint nok. Det skal nok blive godt, når vi får alting på plads, forklarer hun.

Flytningen til Nordsjælland betyder samtidig en ændring i forhold til håndbold, som hun har dyrket på eliteplan i hele sin voksentilværelse.

Hun er netop skiftet fra Rødovres førstehold i 1. division til Helsingør Håndbolds oprykker-damer i 2. division.

- Det var ikke sådan, at jeg bare sagde juhuu og ja med det samme. Jeg har haft fire fantastiske år i Rødovre, men tiden er ikke til at læse på Nørrebro, spille håndbold i 1. division i Rødovre og så bo i Helsingør. Jeg skal også passe på mig selv, og det gjorde jeg med den her beslutning. Samtidig fortalte Helsingørs træner, Poul Sørensen, om projektet heroppe, hvor man vil have damerne op i rækkerne, og det lød spændende. Så da jeg havde vænnet mig til tanken, sagde jeg ja tak, forklarer Christina Damm Hamann.

Søndag var hun sammen med Mikkel Bruhn i Rødovre for at se sine nye holdkammerater i aktion mod hendes nu tidligere klubs andethold.

- Jeg tror ikke, at Mikkel synes, det er så spændende, men Rødovre spillede virkeligt dårligt, så derfor er det også svært at sige meget om Helsingørs præstation. Jeg synes, det er et godt hold, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger Christian Damm Hamann.

Samme type som Mulle
Fordi hun skifter midt i sæsonen, har hun haft en måneds karantæne. Den er nu overstået, og på søndag kan hun få debut for Helsingør Håndbold. Det glæder holdets træner sig til.

- Det er et godt niveau, som Christina kommer med. Hun har prøvet på egen krop at spille på højere niveau, og den erfaring kan vi altid bruge. Hun er lidt den samme type som "Mulle" (Kristina Kristiansen, red.) fra landsholdet. Hurtig i opfattelsen, god til at sætte bagspillerne op, og så kan hun også selv bryde igennem. Hun bliver spændende at følge, siger Poul Sørensen.

I weekenden kan parret Hamann/Bruhn overvære hinandens strabadser på fodbold- og håndboldbanen, da FC Helsingør spiller hjemme mod AaB på lørdag, mens håndbolddamerne spiller mod Team Amager søndag eftermiddag i Helsingørhallen.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 23. november 2017 00:00

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
Nsnet.dk – læs online
Smoke n Steam logo 384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu