Mikkel Basse var banens bedste, da FCH fik point mod AGF. (Foto: Claus Birch)FODBOLD: Mikkel Basse (FC Helsingør) og Morten 'Duncan' Rasmussen (AGF) under kampen i ALKA Superligaen mellem AGF og FC Helsingør den 1. december 2017 i Ceres Park, Aarhus. Foto: Claus Birch

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør tog point i Aarhus

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

FODBOLD: Med adskillige kæmpe store chancer var FC Helsingør tæt på at tage en flot skalp på udebane mod AGF, men uskarphed fra angriberne blev igen oprykkernes akilleshæl.

Med en alen lang skadesliste, hvor blandt andre Andreas Holm, Anders Holst og midtbanedynamoen Christian Køhler var ukampdygtige, var FC Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, tvunget til mange rokeringer. Systemet var ændret fra 3-5-2 til 4-4-2, og det betød langt mere spil ud over kanterne, hvor Adnan Mohammad og Tobias Christensen var placeret.

– Vi er glade for det ene point. Vi kunne have fået tre med lidt mere skarphed, men vi kunne også have tabt, og jeg er da glad for, at dommeren ikke fløjtede for straffespark til sidst. Det havde været typisk for der, hvor vi er. Jeg synes, vi spiller en fin kamp, og vores system virkede selv med mange spillere ude, sagde en nogenlunde tilfreds Christian Lønstrup.

FC Helsingørs spillere virkede indledningsvist nervøse, men da AGF bortset fra et enkelt hjørnespark ikke blev farlige, kom der mere mod i helsingoranernes spil, og de lykkedes flere gange at komme rundt om hjemmeholdets defensiv via kanterne, men indlæggene manglede kvalitet.

Den første store chance tilfaldt den tidligere FCH’er André Riel, der efter godt sammenspil med Dino Mikanovic kom fri, men Mikkel Bruhn var klar og hindrede mål med en fremragende fodparade.

Fem minutter senere havde Daniel Stückler en endnu større chance i den anden ende. Efter hjørnespark var der klumpspil i det lille felt, og Stückler, der havde fået sin første chance fra start i Superligaen, sparkede, men en AGF-fod fik bremset bolden så meget, at Steffen Rasmussen med flot redning fik viftet bolden ud på stolpen, efter han ellers var gået til den anden side.

Der var gang i kampen i denne periode, hvor AGF var det bedste hold på bolden og trykkede på for scoring. I det meste af et sekund troede AGF og publikum at den kom, da Niklas Backman sendte bolden ind, men flaget fra linjevogteren blev helt korrekt hejst i vejret.

Tobias Christensen, der var i startopstilling for første gang siden august, leverede en god indsats, og kort før pausen var han tæt på med et godt lob fra kanten af feltet, men AGF’s rutinerede keeper var igen på sin plads.

FC Helsingør havde svært ved at få fat efter pausen, hvor der sjældent blev holdt fast i bolden, når den blev sendt væk af forsvarsspillerne, der til gengæld stod ganske godt organiseret.

Det blev imidlertid gæsterne, der fik den første store mulighed, og den mindede meget om chancen fra første halvleg. Igen var det Daniel Stückler, der fik en skudmulighed i det lille felt efter hjørnespark, men igen var afslutningen ikke skarp nok, og situationen blev igen reddet på målstregen.

Derefter kom AGF igen frem og med indskiftningerne af Kasper Junker og Mustapha Bundu blev det også mere besnærende, det aarhusianerne bød ind med, men blandt andet en refleksredning af Mikkel Bruhn forhindrede mål.

I slutfasen blev der igen lukket op for posen med store chancer. Først var det Morten “Duncan” Rasmussen, der tæt under mål hamrede bolden langt over, og fem minutter før tid havde Nicolas Mortensen så chancen over dem alle. En af dem som kan ende på Youtube for sin ekstreme mangel på kvalitet. Matheus Leiria kom godt fri i højre side og med et fænomenalt fladt indlæg fandt han Mortensen ved bageste stolpe, men af uransagelige årsager sendte han skuddet på stolpen til gigantisk frustration på Helsingør-bænken.

– Vi skal jo score tre mål minimum i dag. Daniel Stückler og Nicolas Mortensen … jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. De skal ind, sagde Christian Lønstrup.

I overtiden var det så kun en fejl af dommer Anders Poulsen, der hindrede fuld gevinst til AGF, da han højest besynderligt vinkede afværgende, da Patrick Olsen væltede Mustafa Amini i feltet. Ingen straffe, ingen mål. 0-0.

FC Helsingør spiller i den kommende uge pokalkamp i Aalborg på onsdag og efterårsafslutning i Superligaen hjemme mod Lyngby på lørdag.

AGF (4-4-2): Steffen Rasmussen – Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Frederik Møller – Martin Spelmann (88. Jakob Ankersen), Mustafa Amini, Daniel A. Pedersen, Tobias Sana (64. Kasper Junker) – André Riel (56. Mustapha Bundu), Morten “Duncan” Rasmussen.

FCH (4-4-2): Mikkel Bruhn – Ricki Olsen, Søren Henriksen, Daniel Jørgensen, Frederik Bay – Tobias Christensen (71. Matheus Leiria), Patrick Olsen, Mikkel Basse, Adnan Mohammad – Daniel Stückler, Nicolas Mortensen.

Advarsel: Daniel A. Pedersen (59.)

 

Artiklen sidst ændret: 1. december 2017 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Job i Nordsjælland

Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20
Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20
Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633, skift 29/5
Divino 372881 1756411 15-20.000 win juni 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu