Sådan skal det nye stadion, ifølge planen, se ud.

Af Asger Lind Krebs

Stadion-planen bliver lavet om: Nul koncerter, lavere lysmaster

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

Embedsmænd foreslår, at stadion kun skal være til sport og ikke andet. Og højden på fire lysmaster ryger ned på 37 meter.

Kritikerne har fået gennemtvunget flere ændringer i den plan for det kommende stadion-byggeri på Gl. Hellebækvej, som Helsingør Byråds udvalg for teknik, miljø og klima skal diskutere på onsdag i næste uge. På baggrund af høringssvarene foreslår den kommunale forvaltning nu politikerne, at tanken om også at bruge stadion til store koncerter bliver droppet. Samtidig indstiller embedsmændene, at lysmasterne til stadion gøres markant lavere end i den tidligere plan.

For at oplyse det nye stadion til tv-dækningen af FC Helsingørs hjemmekampe og andre sportsaktiviteter skal der ifølge lokalplanforslaget opstilles fire høje lysmaster. Mange kritikere af stadion-byggeriet har klaget over netop det.

Lysmasterne vil “udover at genere den omkringliggende boligbebyggelse også være synlige vidt omkring i nærområdet og helt til Sverige-siden. Masteanlæggene vil komme til at dominere over den eksisterende skovplantning på toppen af kystskrænten, som i dag præges af mellem 20 til 25 meter høje træer”, hedder det for eksempel i indsigelsen fra foreningen Helsingør & Land.

Fra 45 til 37 meter
Den maksimale mastehøjde var i det oprindelige lokalplanforslag angivet til 45 meter. I det reviderede forslag nedsættes den til 37 meter.

– Vi kan konstatere, at med den lysstyrke, der skal bruges til de her kampe, vil en højde på 37 meter være tilstrækkeligt. Det medfører nok, at det bliver sværere at rette lyset meget præcist på banen, men vurderingen er, at med de moderne lyskilder kan man gøre det godt nok, forklarer Johannes Hecht-Nielsen, formand for byrådets udvalg for teknik, miljø og klima.

Venstre-politikeren Hecht-Nielsen forstår godt kritikernes bekymring for belysningen af stadion. Han understreger dog, at projektørerne omkring stadion slet ikke vil eller skal være tændt døgnet rundt.

– Det er altså primært kun et par timer hver 14. dag til FC Helsingørs hjemmekampe. Meget af resten af aktiviteterne behøver slet ikke den slags lys. Men det er rigtigt, at lyset også på det gamle stadion på Nordre Strandvej kan være dominerende. Derfor er det fint, at mastehøjden bliver sænket, siger udvalgsformanden.

Læs mere i Helsingør Dagblad lørdag.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu