Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 sky
Rasmus Ebbe 388428 1723690 top 25.000 win win 19/4 18-april 19
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 sky

Af Helsingør Dagblad

Guide: Sådan vælger du de rigtige løbesko (Annoncetekst)

BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo

Vi lever i træningens tidsalder ­ det er der ingen tvivl om. Det hele startede med Jane Fondas Aerobic­træningsvideoer i 80’erne, og siden er det gået slag i slag. I dag dyrkes der mange forskellige sportsgrene, hvoraf den mest populære i Danmark er løb.

Løb er hårdt for kroppen, så derfor er det helt essentielt, at man vælger de rigtige løbesko. Vælger man de rigtige løbesko, kan man undgå unødige skader, hvilket i sidste ende også gavner ens løb ­ som man jo dyrker for netop at holde kroppen sund. Desværre er der mange faldgruber, og det kan være svært at finde den rigtige damesko til løb.

Vi har herunder strikket en guide sammen med ting, som du bør være opmærksom på, når du skal vælge den rigtige løbesko.

Underlaget

Først og fremmest skal man overveje, hvilket underlag man helst vil løbe på. Alt efter hvilken type underlag det er, skal løbeskoen nemlig være tilpasset præcist til det. Langt de fleste foretrækker at løbe på asfalt, hvilket er et hårdt underlag, der kræver, at løbeskoen har maksimal støddæmpning. På den måde kan man dæmpe de mange kraftige stød fra det hårde underlag.

Her bør man også være opmærksom på profileringen af skoens sål. Løbesko, der er lavet til landeveje, har som regel ikke en særlig grov profilering, fordi det ikke er nødvendigt. Skal du derimod løbe i skoven, kræves det, at sålen er grovere, så den kan hjælpe dig med at få bedre fat i underlaget.

Længde og antal af løbeture

En anden vigtig faktor at tage stilling til, når du skal vælge løbesko, er hvor ofte og hvor langt, du løber. Hertil er det også en god idé at overveje, hvad målet med løbeturene er. Vil du kunne løbe 5 til 10 kilometer et par gange om ugen? Eller vil du både kunne løbe almindelige, kortere ture med mulighed for at bygge din løbeform op, så du bliver hurtigere?

Det kan være en god idé for en nybegynder at starte med et par gode, solide asfaltsko (hvis det altså er asfalt, du vil løbe på), og så eventuelt opgradere, hvis du ønsker at opgradere løbeturene med længde eller tid. Vil du på et tidspunkt gerne skifte til at løbe hurtigere, kortere ture, skal du have en løbesko, som er bedre egnet til netop det. Er du i tvivl, kan du spørge din lokale forhandler om hjælp.

Størrelsen gør en forskel

Hvis man ikke løber i den samme model hver gang, kan størrelsen godt drille en smule. Der skal som udgangspunkt være 0,5 til 1 cm ude i snuden af løbeskoen. Der skal være plads til dine tæer, men der skal ikke være for meget plads.

Er du nybegynder, skal du være opmærksom på, at din fod godt kan hæve en smule under løb, fordi den bliver presset og varm under løbeturen. Køber du derfor sko, der er for korte eller smalle, kan det hurtigt gå hen og blive ubehageligt.

Hvad med løbestil?

Der findes som udgangspunkt 3 forskellige løbestile: pronation, neutral og supination. Som nybegynder bør du ikke gå i panik over dette, men vil du gerne tage hensyn til dette, kan du ved din lokale sportsbutik få taget en løbetest, der kan vise din løbestil.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 11. december 2017 00:00

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
HF Byg 353825 1723481 logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo

Euronics win win top 30.000 16/4- 18-april 19 1723144

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

Abonnements tilbud

Prøv Helsingør Dagblad gratis i 3 uger

Nej tak
Jeg vil ikke have en gratis avis
Ja tak
Jeg vil gerne tage imod tilbudet
*Prøvetilbuddet gælder kun husstande, som ikke tidligere har haft gratis uger 2 gange, og husstande som ikke har abonneret på Helsingør Dagblad indenfor de sidste 3 måneder.
close-link
Abonnements tilbud

hovedmenu