Læge Frederik Vibe-Hastrup, Espergærde, på vej ud til sine patienter i deres egne hjem. (Foto: Lars Johannessen)

Af Kirsten Moth

Familielægen vil besøge sine patienter i deres hjem

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo

ESPERGÆRDE: Syv år som praktiserende læge højt oppe i de norske fjelde med langt til nærmeste hospital har givet praktiserende læge Frederik Vibe-Hastrup, 42, lyst til at udvikle sin nye praksis i Espergærde med nye ideer.

Manglen på praktiserende læger sætter sine spor, og flere steder er det svært for ældre læger, der går på pension, at sælge deres praksis. I Espergærde har praktiserende læge Frederik Vibe-Hastrup, 42, valgt at gå nye veje. Han har købt en praksis på Hovvej 44a af den nu pensionerede læge Jørgen Peulicke og har efter sit første år med foden under eget bord udvidet staben med to sygeplejersker, Gitte Hansen og Maiken Strier Poulsen.

- Vi har mange korrespondancer med hjemmeplejen, og mange af dem kan håndteres af sygeplejerskerne, så jeg har mere tid til mine patienter.  I det øgede krav til opfølgning på kronikere, blandt andet patienter med kol og diabetes, kan specialuddannede sygeplejersker varetage mange af de opgaver, der skal løses i denne forbindelse, mens jeg arbejder mere med udredning og og opfølgning af komplekse sygdomstilfælde.

Den nye Espergærde-læge er samtidig i gang med at udvikle sine planer og ideer om at tage mere ud på hjemmebesøg hos ældre og ikke mobile patienter, der har svært ved at transportere sig selv.

- Selv om der er tilbud om transport, så kan det for den ældre, syge borger føles som en næsten uovervindelig opgave at komme frem til lægen, hvis man for eksempel har mange smerter.  Jeg arbejder på at kunne tage meget mere ud til mine patienter, fortæller Frederik Vibe-Hastrup, der hermed indfører en praksis, der for en årrække siden var meget mere benyttet end nu.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:47

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Højbjerg vvs Kunde nr. 353844 Ordre nr. 1725775, 20000 visninger logo/side
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo

Casper Andersson 24/5 18 – 24/5 19 25.000 1726606 top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu