Sådan ser tegningen af det kommende Helsingør Stadion ud. Den 26. februar skal Helsingør Byråd vælge entreprenøren, der skal bygge stadion ved Helsingør Hallen.

Af Jesper Munch Nielsen

Midt i marts vil kommunen have byggeriet af nyt stadion sat i gang

https://www.kunstnershoppen.dk/

STADION: I den meget ambitiøse og nok også ganske optimistiske tidsplan, som Helsingør Kommune har lagt for byggeriet af det nye stadion på Gl. Hellebækvej, står 19. marts skrevet ind som byggestart. Det første spadestik – eller hvad det hedder, når en gravko smider skovlen i jorden – er sat til den dag midt i marts.

En del mennesker har rystet på hovedet, når Lars Rich – kommunal direktør med styr på stadionbyggeriet – har erklæret, at stadionbyggeriet skal begynde to en halv måned inde i næste år. Selv om projektet måske har været længe undervejs, blev lokalplanen for det trods alt først vedtaget i Helsingør Byråd mandag aften, så der er ikke meget tid at løbe på.

Det erkender Lars Rich også. Det samme gør Hans Møller, kommunens projektleder på byggeriet.

– Det er en topoptimeret tidsplan. Vi har lagt den på baggrund af den rådgivning, som vi har fået. Og vi har baseret den på, at virksomhederne kan få, hvad de har brug for, når de har brug for det. Og vi kan ikke gøre planen 24 timer hurtigere, hvis det stadig skal være lovligt, siger Møller med et smil.

Kommunen har også forberedt sig på den stramme tidsplan, der i den anden ende skal sikre, at FC Helsingør tidligt næste efterår kan spille hjemmekampe på det nye stadion.

Allerede på nuværende tidspunkt har kommunen lagt projektet ud, så entreprenør-virksomheder og lignende kan melde sig som interesserede i at udføre opgaven. Den 28. december er der deadline på den side af sagen.
Henover nytår vil Rich, Møller og andre så gennemgå ansøgerfeltet og ende med at udpege en håndfuld virksomheder, der så skal komme med et tilbud på selve byggeriet med en forventet pris på godt 50 millioner kroner.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
https://www.kunstnershoppen.dk/
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu