Espergærde Byforening har i årevis kæmpet for skabelsen af Espergærde Havnetorv, og torsdag var derfor en stor dag i foreningens historie. For 40 år siden var Henrik Gullaksen foreningens formand. Og han var den gang med til at plante et platantræ på torvet. Mogens Aarsleff (midten) har også været formand for foreningen. Og Kjeld Damgaard (th) er nuværende formand og holdt også tale ved indvielsen. (Foto: Torben Sørensen)

Af Helsingør Dagblad

Klumme: Jens hos frisøren

Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger logo

Jens Frimann Hansen, 52 år, bor i Ålsgårde og har været leder af Helsingør Teater siden 2003.

Der er masser af muligheder, hvis man skal have håret klippet. Ikke bare i Helsingør, men i hele kommunen. Med hensyn til hårklipning har jeg altid været rimelig konservativ. Jeg går altid hos den samme frisør. Jeg har altid været rystende nervøs, når jeg har skiftet frisør. Jeg har ingen mening om, hvordan mit hår skal se ud, når frisøren spørger, hvordan jeg ønsker at blive klippet. Men jeg er særdeles kritisk bagefter, hvis håret ikke lige sidder som jeg havde tænkt det.

Mahmoud i Klip 2000 i Sudergade har svaret på alle mine hårdrømme. Når man træder ind ad døren, bliver man taget godt i mod. Mange gange af chefen selv ellers af en af de flinke frisører. Salonen har også en vis magi over sig. Så længe der er stole, er der frisører. Bliver der pludselig meget travlt, så opstår magien. Hver gang der træder en ny kunde ind ad døren, kommer en ny frisør frem fra forhænget ind til baglokalet. Alle frisørerne har, så vidt jeg kan vurdere, arabisk baggrund, men har boet i Danmark et stykke tid. Ingen tvivl om at Mahmoud med sin klippestue har gjort så meget for integrationen, at han for et par år siden sagtens kunne tillade sig at sætte prisen op fra 100 til 125 kr.

Og selvom der kan være visse sprogvanskeligheder, så betyder det ikke det store. Det er en salon for mænd, hvilket betyder at mange har en vigende hårgrænse, og at der derfor ikke er så mange muligheder for at skeje ud med for eksempel hanekam eller Chris Waddle hår.

Og ved man ikke lige hvem Chris Waddle var? Han var en berømt fodboldspiller, som i 80’erne og 90’erne ikke bare nåede 62 landskampe for England, men også med største selvfølgelighed skrev efterordet til den legendariske bog ”Footballers’ Haircuts”. Han havde et garn, der let kunne spille tyske hårstjerner som Toni Schumacher og Rudi Völler af banen.

At sproget ikke spiller den store rolle kommer også til udtryk ved, at der reelt kun er to muligheder i Klip 2000; sommerklip og vinterklip. Der betyder ikke, at kunderne, der forlader butikken, kommer ud med de samme to frisurer. Sommer- og vinterklip er en slags indledende forhandling eller overenskomst, hvorefter manden i stolen og frisøren ved hjælper af fagter, mimik og tegnsprog kan få sig forhandlet frem til både permanent, punkerstrit, hentehår, prins Valliant hår, etage med mere.

Kun en gang er det for alvor gået skævt mellem mig og min frisør. Jeg mente, jeg med al tydelighed havde kommunikeret, at jeg gerne ville have en voksen, anstændig og samtidig lidt vild frisure, da jeg pludselig opdagede, at den unge mand, som ikke er i salonen mere, var ved at forvandle mit kontrafej til noget der mest af alt lignede Bono, sangeren fra U2, måtte jeg selvfølgelig trække i nødbremsen.

De fleste frisørsaloner har en udstilling eller et tema. Hos Klip 2000 kan det være lidt svært at lure. Men det er ikke desto mindre en herlig adspredelse, hvis man, som jeg, er en lille smule nervøs for at blive klippet, at man kan se en række genstande, som er udstillet på bordet foran spejlet. Det meste er i træ eller messing.

Blandt andet kan man se en kanon, et mekanisk kamera af ældre dato, en kande, en kaffemølle, en vægt, tre skrin, en ubestemmelig genstand af sølv og meget, meget mere. Alle disse genstande står mellem klipperedskaberne og giver faktisk en oplevelsen af også at være på en slags super-hyper-hip-kunstmuseum.

Håret har sin egne historie. Og heldigvis har Helsingør en mangfoldighed af frisørsaloner, hvor man kan få den fortalt.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 10. januar 2018 14:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu