Der var stort overskud af julemad på Stubben


Af Helsingør Dagblad

Fra venstre er det Linda Eilsborg Jensen, Tine Johansen og Annette Mathisen. De sørgede for at varmestuens brugere fik en pose med blandet frugt og grønt. (Foto: Lars Johannessen)

HELSINGØR: Der var mad nok til alle, da Kirkens Korshær bød indenfor til julefrokost på 2.juledag. Butikskæden Netto havde sørget for at samle alt det fra butikkernes hylder, der ikke kunne holde sig julen over, og fordele varerne så hjemløse og andre socialt udsatte landet over kunne få glæde af dem.

Varerne er blevet delt ud til flere forskellige herberger, og Kirkens Korshærs herberg og varmestue på Stubbedamsvej i Helsingør modtog store mængder af mad, som på 2.juledag blev lavet til en lækker julemiddag til glæde for brugerne af varmestuen.

Tre kokke fra Naturkokkeriet stod i køkkenet og sørgede for, at varerne fra Netto blev til en nærende frokost med både forret og hovedret, der var noget ud over det sædvanlige.

– Jeg troede bare vi skulle have smørrebrød, sagde en af gæsterne, da han fik serveret en tallerken med varm suppe, der bestod af årstidens grøntsager og en god mængde fløde.

Til hovedret var der frikadeller, benløse fugle, rødkål, salat og kartofler, og ikke nok med det, så var der også rig mulighed for at få noget mad med til senere.

De mange varer fra Netto vil blive brugt i herbergets køkken de næste dage, men for at sikre, at intet går til spilde, og at så mange som muligt får glæde af maden, delte personalet og de frivillige frugt og grønt ud til gæsterne, når de skulle videre.

Alle gæsterne ved julefrokosten fik en pose som de kunne fylde med friske varer, inden de gik, og der var både grøntsager, frugt, færdiglavede salater, kage og andet godt til at fylde i posen.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 16:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018