Af Helsingør Dagblad

Klumme: Samarbejde, samarbejde og atter samarbejde

Tino Jønsson, født i 1967, helsingoraner, ildsjæl, selvstændig erhvervsdrivende, og initiativtager til bl. a. netværkene “Vi samler hele Helsingør” og, “Erhvervsnetværket Helsingør” og “Hr. og Fru Helsingør”. Gift med pernille, har 3 børn.

JULEFREDEN ER SLUT og nu skal vi til årets nytårstraditioner, men inden jeg kommer dertil, håber jeg, at detailhandlen i hele Helsingør har haft en fantastisk julemåned. Mit hjerte brænder også for detail. Jeg er uddannet i IRMA i Espergærde og ar arbejdet i detailhandlen fem år mere. Det at komme ind i en flot butik, hvor varerne er sat pænt op, og når man spørger en medarbejder, ja, så får man et høfligt svar og hjælp: God service!, Det ”tricker” mit ”gamle” detailhjerte. Ja, min hustru smiler og griner lidt af mig, når vi kommer ind i en ”lækker” butik, hun kan se, at jeg lyser op og noget tændes i mig.

Efter nytår er der endnu en tradition i detailhandlen, og her bliver der igen behov for de butiksansattes store servicegen, samarbejde og varme smil, når gaverne skal byttes, og udsalget sætter ind. Alt det bedste herfra, håber alle får et fantastisk udsalg.

Jul, nytår, udsalg og detailhandel, hvad har det med overskriften at gøre? Jo ser du, jeg tænker, at vi har noget helt unikt her i hele Helsingør og som via samarbejde blandt andet også kan løfte detailhandlen i kommunen til nye højder…

VI ER HELDIGE her i hele Helsingør. Vi har Kronborg Cup og alle de frivillige ildsjæle, der bakker op om dette kæmpe stævne, hvor planerne for 2018 er, at der skal spilles i både Borsholm, Espergærde, Hellebæk, Helsingør, Hornbæk, Kvistgård, Snekkersten og Tikøb.

Alene det, at de koordinerer og afvikler turnering for ikke mindre end ca. 475 hold – og så på én weekend – VILDT!

Vi burde alle hoppe og danse af glæde for det kæmpe arbejde og den kæmpe branding Kronborg Cup gør for hele Helsingør. Én ting er, at de laver en mega reklame for os alle, så bidrager de også med deres indkøb på omkring 1.500.000 kroner, ja en-million-femhundredetusinde kroner til den lokale detailhandel og til de lokale erhvervsleverandører. Og så sikrer de også at tilføre flere turister, som også bidrager med deres indkøb i caféer, restauranter, butikker, på museer med mere.

MÅSKE VI SKAL HJÆLPE Kronborg Cup med yderligere udvidelse og slå Helsingør op på kultur, sport og sundhed.

Det tror jeg vil være med til at tiltrække et yderligere købedygtigt publikum, som måske kunne finde på at leje cykler og komme rundt i hele Helsingør og derved sikre større omsætning til gårdbutikkerne, ude hos de mindre lokale museer og i lokalsamfundene.

Måske man ligefrem også tiltrak de ekstra naturglade turister fra hele verden, så de også kunne få glæden af at opleve vores smukke natur og landlige idyl som vores kommune også har, og som noget nyt, et anderledes koncept inden for social økonomi, kunne vi private jo tilbyde turisterne muligheden at slå telt op i vores haver og servicere dem, med privat lokal morgenmad og aftenhygge ved lejrbålet.

Nå! Det var bare en idé, frem for kun at tænke på de traditionelle turister, de skal nok komme, vi har jo kulturarven Kronborg, Søfartsmuseet, Danmarks Tekniske Museum, Helsingør Golf Club og meget mere, men kunne vi gøre det bedre?

Hvad mon ”Helsingør” kan lære af vores ildsjæle? Rigtig meget tror jeg – og jeg er sikker på at de kan bidrage med at løfte hele Helsingør op til nye højder.

Men skal dét også være gratis, frivilligt og ulønnet arbejde. Alt skal vel ikke være på frivilligt basis og er det egentligt så ”sundt” med alt den frivillighed?

Hvad er dit nytårsfortsæt for hele Helsingør?

Mit er bedre samarbejde på tværs af brancher, til gavn og glæde for alle.

GODT NYTÅR!

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu