Helsingør Havnes folk bugserer ’Zar’ på plads ved den nye bro i Dok 2. (Foto: Lene Jensen, Helsingør Havne)

Af Mads Birch

Nye broer til historiske skibe skaber nyt liv i Kulturhavnen

Lank Guldsmed, 374401, 1723974, 12.000 visninger logobanner

HELSINGØR: I år bliver der nyt liv i Kulturhavnen. 140 meter nye broer designet specielt til historiske skibe står nemlig klar til at blive indtaget, når vejret igen tillader sejlads med bevaringsværdige træskibe og andre gamle fartøjer. Det er kun tre måneder siden byggeriet af de nye broer foran Kulturværftet gik i gang. I dag lagde det første historiske skib til i dokken.

Helsingør Havne har været bygherre på projektet, som er tegnet af havnens udviklingsmedarbejder. Havnechef Jesper Schrøder glæder sig over at have taget de nye broer i brug. ”Med de nye broer får vi mulighed for at skabe endnu flere maritime oplevelser i Helsingør Havn. Forhandlingerne om skibene fra Nationalmuseets Fartøjssamling er stadig i gang, men her er kajplads nok til flere historiske skibe. Skonnerten ’Zar’, som i dag har indviet det nye broanlæg, er fx et af de privatejede historiske træskibe, som vi arbejder på at tiltrække flere af. Det vil skabe en fantastisk havnestemning, når man til foråret kan sidde og nyde de gamle skibe foran Kulturværftet med solen i ansigtet og en god kop kaffe i hånden”.

Dokken har ikke tidligere kunnet anvendes til skibsanløb pga. de undersøiske trappeanlæg i den tidligere tørdok. De nye broer er derfor trukket ud fra granitkanten, så de sårbare historiske skibe kommer fri af trappeanlægget. De oversøiske trappetrin, der tidligere gav værftsarbejderne adgang til bunden af dokken, er derimod fortsat synlige og formidler historien om dokkens oprindelige funktion.

Red.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 15:09

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Smoke n Steam logo 384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Bruuns rengøring logo 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013

kompost top, bund og midterbanner

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu