Af Helsingør Dagblad

Klumme: Er du født heldig, under en heldig stjerne, eller opsøger du heldet?

HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Joy Christensen arbejder for Dose System i Espergærde. Hun er mor til to og uddannet sygeplejerske. Joy er involveret i alverdens lokale aktiviteter og går for at være en fighter med en stædig vedholdenhed.

Nytåret bliver af mange brugt til at kigge tilbage, gøre status og lægge planer for fremtiden. Det gør jeg også. Året, der gik, får lige en hurtig gennemgang. Jeg kan kigge tilbage på 2017 som et år, hvor jeg (igen) har været ramt af flere uheld. Jeg er ikke født heldig. Jeg skal nok kæmpe lidt for det. Det har fået mig til at tænke på, hvad held egentlig er?

Hvorfor siger man, at nogle personer er heldige, og andre er (for)fulgt af uheld. Vi bruger ord som ulykkesfugl og heldige asen. Eller benævner mennesker som heldige Fætter Højben! Man kan have held i spil, kærlighed, handel, forretningslivet og i sit oplevelsesliv. Og så er det jo spørgsmålet, om du er født heldig? Om du er så heldig at være født under den rigtige stjerne, eller om du er dygtig til at se mulighederne og sige ja på det rigtige tidspunkt, så du rammes af heldet?

Jeg har altid været uheldig! Hvis noget kunne gå galt, så har det altid gjort det. Jeg har altid tænkt, at hvad man ikke dør af, gør en stærkere, og hvor der handles, der spildes. Hvor der handles meget, spildes der også mere, men når det lykkes, så er man også det mere heldig. Jeg kan da godt komme med et konkret eksempel på det: jeg skulle engang nødvendigvis befinde mig på et tag. Jeg faldt selvfølgelig ned, men jeg var så heldig, at jeg kun brækkede armen og ikke nakken. Det ville have været uheldigt!

Jeg har altid haft en tendens til at kaste mig ud i forskellige projekter, hvor det ikke altid går lige efter planen, men jeg har følt, at jeg har været heldig, fordi jeg har fået muligheden for at kunne få de oplevelser, det har givet mig. På godt og ondt. Andre ville måske sige, at det er uheldigt eller negativt, når det ikke går efter en snor, og planerne ændres!

Held skal opsøges. De gamle vikinger søgte fjerne lande for at få held. De kom hjem med store rigdomme og skabte sig et eftermæle, men der var lige den lille hage, at der også var mange, der ikke kom hjem. Hvis ikke de var taget ud, havde de ikke set verden, mødt rigdomme og fået mulighed for at vise deres tapperhed og dermed skabt sig et eftermæle. Ja, der var en risiko, men de arbejdede med heldet og for nogle lykkedes det.

Jeg deltog via mit arbejde i Aktivitetsmessen i Helsingør hallen her i efteråret. I en lille pause gik jeg en tur rundt i hallen. Her kom jeg i snak med en pensionist, der arbejder frivilligt med at restaurere og bevare S/S Bjørn, der ligger i Helsingør havn. På daværende tidspunkt lå skibet i Gilleleje. Efter en hyggelig snak inviterede han mig med på skibet, når det skulle sejle tilbage til Helsingør! Jeg følte mig umådelig heldig. Tænk, at jeg fik den mulighed! Så mon ikke også det med at føle sig heldig handler om livssyn?

For mig handler held bestemt heller ikke kun om berigelse. Når jeg går i skoven med min hund, føler jeg mig heldig, hvis jeg hører uglen tude, ser en flot kronhjort eller mærker solen varme mig på en ellers kold dag. Er der noget, der hedder hverdagsheld? Eller er det lykke? Man ønsker jo andre held og lykke med det ene og andet altid i samme sætning.

En ting ved jeg, held kommer absolut ikke af sig selv, sidder man venter på heldet, så sker der altså ikke meget. Så kom op af sofaen og find dit held (og lykke).

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:31

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Job i Nordsjælland

Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu