Af Tine Zedeler

Undersøgelse: Helsingør er den tredjebedste by at gå på pension i

rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side

helsingør: Efter København og Aalborg er Helsingør den bedste danske by at gå pension i.

I hvert fald ifølge sammenligningstjenesten Mikonomi.dk. som har udarbejdet en undersøgelse af de 20 største byer i Danmark. Undersøgelsen baserer sig på flere parametre. Heriblandt adgang til sundhed, kriminalitet, kulturelle aktiviteter, vejrforhold, leveomkostninger med videre.

Ligesom København får Helsingør topkarakterer , når det gælder vejrforhold, og er blandt en af de varmeste og mest solrige byer i undersøgelsen. Derudover ligger Helsingør også i den bedre ende, når det gælder nedbør. En anden kategori hvor byen ligger helt i top, er adgangen til sundhed. Dette skyldes at Helsingør har en god andel af apoteker samt kort distance fra Helsingør centrum til Nordsjællands Hospital.

For langt til hospitalet

Sidstnævne er ældrerådsformand Carsten Lind Olsen ikke enig i, om end han godt kan nikke genkendende til det samlede billede – at Helsingør er en dejlig by at blive gammel i.

– Jeg er ikke så glad for, at hospitalet ligger helt i Hillerød. Hvis man ikke har bil kræver det at man tager tre offentlige transporter, for at komme dertil. Hvis man spørger de ældre vil de nok også kritisere, at vi har en ikke-fungerende skadestue, ligesom der er skåret i tilbuddene. Vi må håbe, at det nye sundhedshus kommer til at rette op på nogle af tingene, siger ældrerådsformanden, som også gerne vil inviteres med til drøftelserne omkring det kommende sundhedshus.

– Både Ældresagen og Ældrerådet har tilbudt forvaltningen at blive taget imod på råd, men vi er ikke blevet ringet op endnu, siger han.

Foregangsby

Når det handler om andre områder, er den 72-årige ældrerådsmand glad for de muligheder Helsingør byder på.

– På nogle områder er Helsingør helt i front og foregangsby, blandt andet når det gælder akutteamet og læger på plejehjem. Mit indtryk er også, at Helsingør i stigende grad sender ansatte fra hjemmeplejen ud til de ældre borgere, der er tæt på at blive udskrevet fra hospitalet og inddrager den ældre, familie og sygeplejersken i forløbet. Det sikrer, at der er den fornødne hjælp, når borgeren bliver udskrevet. Vi får heller ikke klager om det længere, som før i tiden, siger Carsten Lind Jørgensen.

Derfor er der stadig brug for forbedringer på enkelte punkter.

For få ældreboliger

Ældrerådsmanden mener blandt andet, at det er for svært at blive visiteret til at få hjemmepleje, ligesom der også mangler ældreboliger, der er til at betale.

Ifølge undersøgelsen får Helsingør da også bundkarakter i kategorien leveomkostninger, da det en dyr by at leve i. Således har Helsingør den tredje højeste ejendomsskat og den tredje højeste pris per kvadratmeter af alle byer i undersøgelsen.

– Der mangler nogle mindre ældreboliger. Det er ikke alle, der har råd til at sidde i deres egen bolig, ligesom man kan være nødt til at flytte, fordi man er gangbesværet, siger Carsten Lind Jørgensen, som selv bor øverst i en toetagers bygning i Helsingør, som ikke er udstyret med elevator.

– Jeg har diabetes og spørgsmålet er, hvor længe jeg kan blive boende der, siger Carsten Lind Jørgensen.

Vejle indtager en sidsteplads, som den mindst seniorvenlige by, skarpt efterfulgt af Esbjerg, mens Hørsholm som den eneste anden nordsjællandske kommune i undersøgelsen, kommer ind på en 15. plads.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 15:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu