Af Mads Birch

Se videoen: Rotte på slap line

HELSINGØR: Det er dejligt med gæster i Helsingørs indre by, men mandag eftermiddag mente en af Helsingør Dagblads årvågne læsere dog, at der var en gæst for meget på gaden. En rotte.

Læseren stødte nemlig helt tilfældigt ind i en rotte, der spankulerede ganske fredeligt hen ad Grollosstræde – i retningen fra Stengade mod Strandgade.

– Det er sgu da en rotte, tænkte jeg. For lidt usædvanligt var det jo. Jeg plejer ikke at se rotter på gaden ved højlys dag. Og denne her rotte var i øvrigt fuldstændigt ligeglad med mig, forklarer læseren.

Mobiltelefonen kom frem, og læseren fangede rotten på film.

På filmen kan man se, at rotten kanter sig igennem den ujævne sten-belægning i Grollowstræde for at ende ude på Strandgade. Dyret har det tydeligvis bedre med asfalt under poterne og benytter det nye underlag til at smutte hurtigt væk – sikkert på jagt efter mere mad.

Helsingør Kommune har to skadedyrsbekæmpere ansat. Kim Hansen er en af dem.
– Det er ikke helt ualmindeligt, men man ser ikke så tit rotter på gaden midt om dagen. De færdes ikke gerne, hvor der er mange mennesker. Rotter er bange for os, og man skal ikke være bange for, at de angriber, siger Kim Hansen.

Helsingør Kommunes skadedyrsbekæmpere er allerede i gang i Grollowstræde og overvåger stedet, oplyser han. Der er blevet sat rottekasser op ved strædet, og Kim Hansen har været inde hos lokale beboere for at sætte fælder op for at få fat i de skadedyr, der åbenlyst huserer i området.

Artiklen sidst ændret: 16. juli 2018 18:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu