Hotel Marienlyst er blevet certificeret som et miljøvenligt hotel af Horesta. (Arkivfoto)

Af Mads Birch

Hotel Marienlyst bliver bæredygtigt

Nsnet.dk – læs online

helsingør: Med mere end 100 medarbejdere og en million-omsætning er Hotel Marienlyst en stor spiller i Helsingørs erhvervsliv, og den slags forpligter. Derfor skal hotellet på flere måder tage ansvar for lokalområdet. Det sker for det første ved, at hotellet i efteråret fik Horestas Green Key-certificering, og dermed har papir på, at de er et miljøvenligt hotel fra kælder til kvist.

– Vi vil gerne tage hensyn til miljøet, og vi kan mærke på vores kunder, at de gerne vil steder hen, hvor man tager ansvar. Derfor har det har været en helt naturlig del af vores renovering, og det vil være en naturlig del af vores udvikling, at der bliver taget hensyn til miljøet. Vi ønsker at slide så lidt på ressourcerne som overhovedet muligt, fordi vi er en kæmpe forbruger af vand, strøm energi og råvarer, forklarer hotellets administrerende direktør Michael Lauritsen.

De besøgende på hotellet kan konkret mærke, at der er et større fokus på miljøet. De bliver opfordret til at beholde sengetøjet en nat mere og plasticflasker med vand er en saga blot. Vand får gæsterne fremover kun i miljø rigtige karafler

For det andet, så er køkkenet i gang med at finde en række nye, lokale leverandører, så alle råvarer i køkkenet bliver fra Helsingør og omegn. De nye samarbejdspartnere skal gerne levere økologiske råvarer, da hotellet er ved at køre køkkenet i stilling til det økologiske bronzemærke. Det betyder, at mindst 30 procent af de råvarer, der bliver brugt i køkkenet, er økologiske.

– Vi synes, at det er vigtigt at kende producenten. Jeg vil gerne vide, hvem der passer på vores grøntsager, hvem der sørger for vores kød, og hvem der fanger vores fisk, så vi ved, at der er tænkt på dyrevelfærd og tænkt på, at man ikke bare pøser jorden til med alt mulig gift for at få hurtigere eller større gulerødder, siger Michael Lauritsen

Direktøren håber også hotellet og de nye leverandører gensidigt kan udfordre hinanden, så de måske kan udvikle nogle helt nye produkter, og på sigt håber Michael Lauritsen at Marienlyst kan få sin egen muslingebanke eller tangfarm, for som han siger, så er havet hotellets nabo, og det skal udnyttes.

Red.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 15:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni

Job i Nordsjælland

Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633, skift 29/5
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu