Hotel Marienlyst er blevet certificeret som et miljøvenligt hotel af Horesta. (Arkivfoto)

Af Mads Birch

Hotel Marienlyst bliver bæredygtigt

Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19 side artikel

helsingør: Med mere end 100 medarbejdere og en million-omsætning er Hotel Marienlyst en stor spiller i Helsingørs erhvervsliv, og den slags forpligter. Derfor skal hotellet på flere måder tage ansvar for lokalområdet. Det sker for det første ved, at hotellet i efteråret fik Horestas Green Key-certificering, og dermed har papir på, at de er et miljøvenligt hotel fra kælder til kvist.

– Vi vil gerne tage hensyn til miljøet, og vi kan mærke på vores kunder, at de gerne vil steder hen, hvor man tager ansvar. Derfor har det har været en helt naturlig del af vores renovering, og det vil være en naturlig del af vores udvikling, at der bliver taget hensyn til miljøet. Vi ønsker at slide så lidt på ressourcerne som overhovedet muligt, fordi vi er en kæmpe forbruger af vand, strøm energi og råvarer, forklarer hotellets administrerende direktør Michael Lauritsen.

De besøgende på hotellet kan konkret mærke, at der er et større fokus på miljøet. De bliver opfordret til at beholde sengetøjet en nat mere og plasticflasker med vand er en saga blot. Vand får gæsterne fremover kun i miljø rigtige karafler

For det andet, så er køkkenet i gang med at finde en række nye, lokale leverandører, så alle råvarer i køkkenet bliver fra Helsingør og omegn. De nye samarbejdspartnere skal gerne levere økologiske råvarer, da hotellet er ved at køre køkkenet i stilling til det økologiske bronzemærke. Det betyder, at mindst 30 procent af de råvarer, der bliver brugt i køkkenet, er økologiske.

– Vi synes, at det er vigtigt at kende producenten. Jeg vil gerne vide, hvem der passer på vores grøntsager, hvem der sørger for vores kød, og hvem der fanger vores fisk, så vi ved, at der er tænkt på dyrevelfærd og tænkt på, at man ikke bare pøser jorden til med alt mulig gift for at få hurtigere eller større gulerødder, siger Michael Lauritsen

Direktøren håber også hotellet og de nye leverandører gensidigt kan udfordre hinanden, så de måske kan udvikle nogle helt nye produkter, og på sigt håber Michael Lauritsen at Marienlyst kan få sin egen muslingebanke eller tangfarm, for som han siger, så er havet hotellets nabo, og det skal udnyttes.

Red.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 15:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Cahetu 395194 1723549  side 25.000 win win 18/4 18-april 19
Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu