Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Sky
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 top
For byen 15/2 – uendeligt sky 1717407

Hotel Marienlyst er blevet certificeret som et miljøvenligt hotel af Horesta. (Arkivfoto)

Af Mads Birch

Hotel Marienlyst bliver bæredygtigt

Lank Guldsmed, 374401, 1723974, 12.000 visninger logobanner

helsingør: Med mere end 100 medarbejdere og en million-omsætning er Hotel Marienlyst en stor spiller i Helsingørs erhvervsliv, og den slags forpligter. Derfor skal hotellet på flere måder tage ansvar for lokalområdet. Det sker for det første ved, at hotellet i efteråret fik Horestas Green Key-certificering, og dermed har papir på, at de er et miljøvenligt hotel fra kælder til kvist.

- Vi vil gerne tage hensyn til miljøet, og vi kan mærke på vores kunder, at de gerne vil steder hen, hvor man tager ansvar. Derfor har det har været en helt naturlig del af vores renovering, og det vil være en naturlig del af vores udvikling, at der bliver taget hensyn til miljøet. Vi ønsker at slide så lidt på ressourcerne som overhovedet muligt, fordi vi er en kæmpe forbruger af vand, strøm energi og råvarer, forklarer hotellets administrerende direktør Michael Lauritsen.

De besøgende på hotellet kan konkret mærke, at der er et større fokus på miljøet. De bliver opfordret til at beholde sengetøjet en nat mere og plasticflasker med vand er en saga blot. Vand får gæsterne fremover kun i miljø rigtige karafler

For det andet, så er køkkenet i gang med at finde en række nye, lokale leverandører, så alle råvarer i køkkenet bliver fra Helsingør og omegn. De nye samarbejdspartnere skal gerne levere økologiske råvarer, da hotellet er ved at køre køkkenet i stilling til det økologiske bronzemærke. Det betyder, at mindst 30 procent af de råvarer, der bliver brugt i køkkenet, er økologiske.

- Vi synes, at det er vigtigt at kende producenten. Jeg vil gerne vide, hvem der passer på vores grøntsager, hvem der sørger for vores kød, og hvem der fanger vores fisk, så vi ved, at der er tænkt på dyrevelfærd og tænkt på, at man ikke bare pøser jorden til med alt mulig gift for at få hurtigere eller større gulerødder, siger Michael Lauritsen

Direktøren håber også hotellet og de nye leverandører gensidigt kan udfordre hinanden, så de måske kan udvikle nogle helt nye produkter, og på sigt håber Michael Lauritsen at Marienlyst kan få sin egen muslingebanke eller tangfarm, for som han siger, så er havet hotellets nabo, og det skal udnyttes.

Red.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 15:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo

Euronics  win win top  30.000 16/4- 18-april 19 1723144

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

Abonnements tilbud

Prøv Helsingør Dagblad gratis i 3 uger

Nej tak
Jeg vil ikke have en gratis avis
Ja tak
Jeg vil gerne tage imod tilbudet
*Prøvetilbuddet gælder kun husstande, som ikke tidligere har haft gratis uger 2 gange, og husstande som ikke har abonneret på Helsingør Dagblad indenfor de sidste 3 måneder.
close-link
Abonnements tilbud

hovedmenu