Litte-rund-tur i Espergærde


Af Mads Birch

Morten Remar, musiker og forfatter, er en af dem, man kan høre læse højt i Espergærde Centret i uge 4.

ESPERGÆRDE: I hele uge 4 vil Espergærde summe af højtlæsning for små og store. Hør fantastiske fortællinger i kirken, på café, i butikker og på biblioteket.

Det er Mørdrup Kirke, Espergærde Centret og Espergærde Bibliotek, som er gået sammen om at udbrede gode nordiske fortællinger.

– Vi vil gerne udbrede de gode fortællinger og skabe fælles oplevelser i lokalmiljøet. Med litteraturen som samlingspunkt og med højtlæsning for alle, glæder vi os til at komme ud til børn og voksne i Espergærde på en anden måde og i nye sammenhænge, fortæller initiativtagerne bag Litte-rund-tur: Sognepræst Anne Mia Lykner, Mørdrup Kirke, centerchef Vibeke Nørly, Espergærde Centret og Dorthe Lykkegaard fra bibliotekerne.

Anne Mia Lykner tilføjer:

– I forvejen har vi et frugtbart samarbejde med både biblioteket og Espergærde Centret, og vi har fine erfaringer fra tidligere arrangementer. Jeg glæder mig meget over, at Mørdrup Kirke på denne måde kan være med til at skabe inspirerende oplevelser og lokalt fællesskab.

Vibeke Nørly kalder Espergærde for ”et fantastisk miljø for nye initiativer”

– Vi oplever, at der er stor opbakning til nye tiltag. I Espergærde støtter man op om hinanden, og mange vil gerne være med til at gøre en forskel. Samtidig er arrangementerne generelt velbesøgte. I dette tilfælde har vi spurgt en række lokale, om de vil læse højt i løbet af uge 4 – og vi har fået utrolig mange positive tilbagemeldinger, siger hun.

Blandt dem, der har sagt ja til at læse højt af finurlige, frække, spændende eller vilde fortællinger fra Norden er tidligere borgmester, Per Tørsbøl.

Det samme har musiker og forfatter Morten Remar, forfatter og journalist Maise Njor, forlægger Flemming Møldrup, tidl. bibliotekar Suzanne Schytt, legestuepædagog Helle Juhl Larsen, legendarisk gymnastiktræner Randi Rosenfeldt.

De og mange flere dygtige oplæsere – blandt andet centerchefen selv – vil dukke op og læse højt på hyggelige og uventede steder i ugens løb.

Alle hverdage læses op af fortællinger på forskellige tidspunkter i tidsrummet 9 – 19. Lørdag læses der fortællinger mellem kl. 9 og 14.

Højtlæsningen varer max. ½ time pr. gang.

Der bliver i forbindelse med arrangementet udgivet en folder med information om, hvem der læser hvad hvornår.

Den udkommer i næste uge og fås fra onsdag den 17.januar i butikker og på biblioteket.

De enkelte arrangementer kan også findes på arrangørernes websider og Facebooksider m.m.

Der er fri entré til alle arrangementer og forskellige steder vil der være lidt godt til ganen, bl.a. sponseret af Meny og Netto m.fl.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 15:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018