- Det giver en stolthed og glæde. Vi kan stadig ikke få armene ned, fortæller fællestilllidrepræsentant Per E. Thomsen fra Helsingør Kommunes Beredskab.

Af Tine Zedeler

Helsingør Kommunes Beredskab: Det betyder alt, at vi er os selv

mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem

HELSINGØR: Det var en stor dag, da Helsingør Kommune for halvandet år siden fik sit eget lokale beredskab, som et resultat af løsrivelsen fra Nordsjællands Brandvæsen. Og det skulle vise sig at være det rigtige, lyder det fra alle involverede parter. Ikke blot er responstiden, altså den tid det tager at rykke ud til borgerne blevet forbedret, det har også været et kæmpeløft for arbejdsmiljøet for de 106 medarbejdere – heraf 66 deltidsbrandfolk at blive et selvstændigt beredskab med kortere afstand til ledelse og rent geografisk.

– Det betyder, at vi har fået et fuldstændig opgraderet materiel. Når noget går i stykker, bliver det repareret. Det gjorde det ikke før, uden at skulle tale Nordsjællands Brandvæsen ned, som ikke var på plads. Når man er en stor enhed, er der også mange, der skal tilgodeses. Her er vi kun os selv, og derfor går det hurtigere. Der er kortere afstand til, at der bliver truffet en beslutning. Når der opstår behov for noget nu, kan klares med en sms eller et telefonopkald til ledelsen, forklarer fællestillidsrepræsentant for brandfolkene Per E. Thomsen.

Det, at beredskabet bliver drevet som en selvstændig enhed, bidrager også til arbejdsmiljøet i positiv retning.

– Det betyder alt, at vi er os selv. Det giver en stolthed og glæde. Vi kan stadig ikke få armene ned. For første gang i 30 år føler vi os også sidestillet med kommunens andre medarbejdere. Vi har fået adgang til Kilden (kommunens fællesintra) og vi er kommet med i MED-udvalget. Det er stort, siger Per. E. Thomsen.

Se hele nytårsparolen med taler fra borgmester Benedikte Kiær og beredskabschef Søren Lundhild her:

Artiklen sidst ændret: 16. juli 2018 18:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Scandlines auto bizz

Job i Nordsjælland

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu