Moor Mother er blandt de optrædende på Click Festival.

Af Helsingør Dagblad

Første navne er klar til årets Click

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Festival: Det er midt i maj og lige til pinse, at årets Click Festival bliver afholdt i Helsingør. De første musikalske navne på plakaten til dette møde mellem kunst, teknologi, innovation og almindelig nysgerrighed.

Det foregår på i værftshallerne og på Kulturværftet ved havnen i Helsingør, og derfra oplyser man, at nye koncertformater, progressive genrer, eksperimenterende performances og rekordmange egenproduktioner præger dette års lineup på Click Festival, der også byder på et spændende talk- og workshop-program.

“De første navne på festivalens program rummer på elektronisk inspireret protestmusik fra afro-futuristen Camae Ayewas eksperimenterende musikprojekt Moor Mother, intens og euforisk show fra finske Amnesia Scanner og en performance leveret af sydafrikanske FAKA, og som bl.a. stiller skarpt på de udfordringer, der eksisterer for sorte minoriteter i hjemlandet”, skriver Kulturværftet om festivalen.

De to finner, Martti Kalliala og Ville Haimala, har med Amnesia Scanner et mål om at gøre scenen til en levende organisme med et mix af hylende sirener og cyborg-agtige, dæmoniske lyde, der med angiveligt overvældende intensitet og styrke lægger en musikalsk bund, som flyder sammen i en blanding af hip-hop, elektronisk og hypermoderne club-musik.

Duoen begyndte som et internetfænomen i 2014, hvor de uploadede numre på SoundCloud, og den Berlin-baserede duo har senere særligt høstet roser for vilde, kraftfulde og euforiske liveshows, som i den engelske avis The Guardian fik anerkendelsen “en hjørnesten i 2016’s undergrundsmiljø.”

“FAKA er en kulturbevægelse skabt i 2015 af Buyani Duma og Thato Ramaisa, der i kunstnersammenhæng kalder sig Fela Gucci og Desire Marea. De to kunstnere arbejder på tværs af medier som video, fotografi, litteratur, musik og mode og bruger deres unikke performance-stil til at stille skarpt på de udfordringer, der eksisterer for sorte queers i hjemlandet Sydafrika. De sidste par år er FAKA vokset fra en duo til et regulært kollektiv; en kulturbevægelse, der stiller skarpt på rettigheder og muligheder for minoriteter i Sydafrika”, fortæller Kulturværftet desuden om det sidste af de tre første navne på årets plakat.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 15:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Job i Nordsjælland

Smoke n Steam  1751732, 15-20.000 win  maj 19/20
Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633, skift 29/5
LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Nsnet.dk – læs online
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu