Over 100 liter vand i døgnet er gennemsnitsforbruget per dansker. (Foto: Lars Johannessen).

Af Jesper Munch Nielsen

Vi er gode til at spare på vandet, derfor bliver det dyrere

FORBRUG: Stort tillykke til miljøet og lidt øv til tegnebogen! Sådan kan man kort opsummere nyheden om, at vandpriserne i Helsingør stiger næste år. Forsyning Helsingør sætter nemlig prisen op simpelthen på grund af, at kommunens borgere bliver bedre og bedre til at spare på vandet.

12,65 kroner per kubikmeter vand ført ind i husstanden kostede Forsyning Helsingør-vandet sidste år. Og en kubikmeter er jo 1.000 liter.

13,14 kroner bliver årets pris per kubikmeter vand. En liter kommer altså til at koste lidt over 13 øre. 2,27 procent ligger prisstigningen på i størrelse.

Årsagen til prisstigningen har to sideløbende forklaringer.

Den ene er, at den almindelige prisudvikling giver en stigning på 1,27 procent. Det er helt normalt og en kendt procedure uanset, om man sælger vand, sand eller for eksempel aviser.

Forsyning Helsingørs har en anden forklaring på den resterende del af prisstigning – på 1 procent.

Den er ganske enkelt, at vandsalget falder i Helsingør. Borgerne bruger mindre vand end tidligere, fordi helsingoranerne er gode til at passe på miljøet og derfor også til at spare på vandet – med kortere bade, lavtskyllende toiletter, slukket hane under tandbørstningen og så videre og videre på dagsordenen i husstanden.

Artiklen sidst ændret: 22. januar 2018 10:45

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Ser du overvægt som et samfundsproblem?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu