Af Helsingør Dagblad

Sig dav til din nabo – eller hvem du ellers møder på din vej!

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

Helle Josefsen er mor til to teenagedrenge, født, opvokset og bosiddende i Espergærde, og så er hun leder af Ungdomsskolen i Helsingør.

I denne årets mørkeste tid – som stadig er virkelig hæslig mørk – har jeg brug for at finde alt i min hverdag, der kan hjælpe med at lyse dagen op. Det er der heldigvis meget der kan – men noget af det der nok virker bedst for mig er et smil, et hej eller et dav. Men hvor mange møder man lige – som man kan genkende – når man går på gaden i mørke, rusk og regn smurt ind i hue, flyverdragt og virkelig duggede briller. Ikke mange – og hvis man så også vil have en hilsen, så skal man selv gøre en virkelig stor indsats!

Og det er her jeg vil hejse flaget, puste hårdt i signalhornet og starte kampagnen #sigdavtildinnabo !

Vi går heldigvis mod en lysere og varmere sæson – hvilket også betyder at folk frivilligt tager noget af tøjet af og bevæger sig ud på gader, stræder og andre udendørs offentlige arenaer. Og det er her, vi skal sætte i gang – for forestil jer lige hvad vi kunne starte af fællesskab, sammenhold, inklusion og bølger af god karma.

Jeg får i ny og næ mig selv sneget ombord på nogle af vennernes både – og på vandet hilser alle jo. Når man så rammer havnene, er der fuld hjælp fra nabobåden, når den lidt utrænede har fundet en lidt for trang plads, når man selv er i tvivl om vind og vejr og ellers bare har brug for servicemeddelelser om den bedste restaurant, den gode is eller tip til toilettet. Det må vi altså kunne veksle lidt til landkrabber og fast grund under fødderne.

Jeg ved godt, at alle ikke skal være tætte venner og kunne navnene på alle i eget postnummer. Vi skal for alt i verden heller ikke starte en jeg-krammer-alle-bølge og gør ophold og tvangskonversere med alt, hvad vi møder, men en jeg-ser-dig-hilsen og gerne et varmt håndtryk – så er vi på vej.

Nogle slæber rundt på fordomme og gamle historier om, hvem der kyssede hvem, hvem der larmede meget hele sommeren og hvem, der har en virkelig irriterende hund, der gør kronisk. Men tænk nu hvis vi gav slip på det – og i stedet åbnede for øjenkontakt og dialog og måske fik en virkelig god forklaring, så tror jeg nærmest verden ville blive et bedre sted.

Jeg tror på, at alle har brug for at føle sig som en del af et fællesskab. Al forskning viser også at folk, der smiler eller har venner lever længere og mere lykkeligt. Så hvis vi nu åbner den menneskelige buffét, deler gavmildt ud med ”hej” og ”dav”, smiler mere til hinanden og langsomt får bygget et edderkoppespind af folk omkring os. Så kunne vi jo gå efter at Sjællands skønneste hjørne om nogle år (også) kommer på landkortet som lykkelige og virkelig gamle!

Kald mig bare optimist – men jeg mødte forleden mine gamle nabo fra barndommens gade. Vi hilser stadig – 43 år senere – og det giver mening både i hjerne og hjerte.

Jeg lover at løbe forrest – så hvis I den nærmeste tid møder en lalleglad idiot, der smiler larmende og nærmest råber ”HEJ-HEJSA” – så er det bare mig!

#sigdavtildinnabo

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jobo Bilcenter, 374274, 1754440, 20-25.000 win maj 19/20, klargøring

Job i Nordsjælland

Forsyning 375774 1729995 15-20.000 win juni 19/20
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu