Af Victor Kuhlman

Fra Kronborg Knights til Super Bowl

Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo

Super Bowl: Anton Bodilsen elsker amerikansk fodbold. Han har lige tilbragt den sidste uge i 20 minusgrader i det sneklædte Minnesota, Minneapolis, hvor årets Super Bowl finder sted, men er nu på vej hjem til Danmark igen.

Han skal nemlig kommentere den gigantiske sportsbegivenhed fra TV3’s studier i Købehavn natten mellem søndag og mandag, men hans interesse for sporten startede allerede i Helsingør, da han var 14 år.

– Det hele startede tilbage i 1994. Jeg var på besøg hos min klassekammerat fra Helsingør Lilleskole, der boede oppe bagved det gamle bibliotek på Marienlyst Alle. Fra hans baghave kunne vi se Kronborg Knights træne, og så besluttede vi os for en dag at se, hvad det gik ud på. I starten var vi otte juniordrenge, der løb rundt sammen og smadrede ind i hinanden, siger Anton Bodilsen, der endte med at spille i klubben hele sin karriere.

Fra spiller til ekspert

I Kronborg Knights blomstrede hans kærlighed til amerikansk fodbold, og mødet med en udenlandsk træner åbnede hans øjne for nye sider af spillet.

– Da jeg blev seniorspiller, fik vi en træner, der havde været ansat på et af de største colleges i USA. Han hed Roger Veliquette og tog klubben til et helt nyt niveau. Han viste mig, hvor vildt coaching er, og hvor fedt det er at være træner. Jeg har efterfølgende både været træner i Kronborg Knigts og også assistenttræner for det danske landshold i mange år, fortæller Anton Bodilsen.

Overgangen fra at være spiller og træner på football-banen til at blive NFL-ekspert på Danmarks førende kanal skete dog ikke over en nat.

Anton Bodilsen var først tilknyttet Eurosport, hvor han kommenterede ungdoms-football fra USA.

I 2015 fik han dog muligheden for at blive en del af dækningen af NFL på TV3, da de søgte en ny ekspert, som havde en mere analytisk og taktisk forståelse af spillet. Det er også denne del af spillet, som Anton Bodilsen selv sætter pris på.

– Der er ikke nogle andre sportsgrene, der er mere taktiske end amerikansk fodbold, måske lige med undtagelse af skak. Der er heller ikke nogen sport, der er mere fysisk end amerikansk fodbold med undtagelse af MMA og boksning. Det er kombinationen af de her aspekter, der gør sporten så unik, siger NFL-eksperten.

Svært at få nye seere

Han ser frem til finalen søndag nat, hvor de forsvarende mestre fra New England Patriots skal møde Philadelphia Eagles.

Super Bowl er den største enkeltstående sportsbegivenhed i verden og blev sidste år set af 111 millioner mennesker. Anton Bodilsen ville dog ønske, at interessen for sporten var større i Danmark:

– Jeg synes, flere danskere burde se amerikansk fodbold. Vi oplever i hvert fald, at det er meget svært at få nye seere til. Det skyldes nok, at der er masser af stop undervejs i spillet, og så minder reglerne heller ikke om de sportsgrene, der er populære i Danmark. Jeg vil dog mene, at hvis man ser vores udsendelse, så kan man sagtens forstå reglerne, da vi har en dommer, der forklarer reglerne undervejs, fortæller Anton Bodilsen.

I finalen kan alt ske, og Anton Bodilsen har også svært ved at vurdere, hvem der løfter trofæet, når kampen er slut:

– New England Patriots er klart favoritter, men det bliver en spændende kamp. Den bedste fægter frygter ikke den næstbedste fægter, han frygter den utraditionelle fægter, og det er, lige hvad Philadelphia Eagles er. Deres forsvar er sublimt, og det nok skal holde dem inde i kampen, afslutter han.

Super Bowl blev sendt søndag aften på TV3+ fra klokken 22.00.

Super Bowl har over 100 millioner seere om året.

Det er tiende gang, New England Patriots er i finalen, hvilket er ny rekord.

New England Patriots har vundet Super Bowl fem gange. Klubbens quaterback Tom Brady har været med hver gang, hvilket gør ham til den mest vindende spiller nogensinde.

Det er Philadelphia Eagles tredje gang i finalen. De har aldrig vundet.

Sidst, de to hold mødtes, var i 2015. Her vandt Philadelphia Eagles med 35-28.

Artiklen sidst ændret: 9. februar 2018 10:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633

Job i Nordsjælland

Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu