"Coco" er en tegnefilm, som forkæler øjnene fra start til slut. Så vamonos, af sted til biografen og en tur til Mexico.

Af Jesper Munch Nielsen

Anmeldelse: Skomager, bliv ved din guitar

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634

“Coco” er en skøn, musikalsk og underholdende Disney-tur med i Dødsriget for hele familien og meget grimme hunde.

anmeldelse: Nu er det mine hænder, som skriver denne anmeldelse. Men fingrene på tastaturet skal i den grad hilse fra øjnene, der gerne lige vil indlede med, at “Coco” er en af de smukkeste tegnefilm, som mit sæt nethinder er blevet forkælet med.

Visuelt er “Coco” slet og ret lysende, så hvis man gerne vil have pudset øjenæblerne, så er det bare af sted. Eller vamonos, som de siger i “Coco”.

Filmen foregår nemlig i Mexico – langt ude på landet i et land, der bare er langt ude smukt.

Drengen Miguel har fået smag for musik og er vild med det afdøde national-ikon, sangeren Ernesto de la Cruz. Men der er bare et problem. Miguels familie har i generationer bandlyst al musik, og det er ikke meningen, at knægten skal andet end at komme ind i den skomagerbusiness, som resten af flokken ernærer sig ved.

Heldigvis har virkeligt herlige Miguel på 12 andre planer.

Løjseren og hunden

Han ved godt, at en musiker – vi fornemmer, at det er Ernesto – i sin tid svigtede familien og forlod sit barn Coco, der i dag er Miguels aldrende oldemor, men skomager, bliv ved din guitar, tænker kække Miguel.

Det går selvfølgeligt galt. Pludselig sender “Coco” os ind i Dødsriget – via den mexicanske tradition med De Dødes Dag, hvor de levende husker de døde, og hvor de døde åbenbart også for en nat dukker op i vores verden for lige at tjekke, at alle har det godt. Alle skønne og skøre skeletter er ude af skabet i de aftentimer.

For at forfølge musiker-drømmen ender Miguel dog ovre i det kulørte Dødsriget og har svært ved at komme tilbage før lukketid ved daggry. Heldigvis får han hjælp – af løjseren Hector og den vidunderlige, grimme, men kloge hund Dante. Og Miguels knoglede, men kære familie fra det hinsides kommer også med assistance.

Der er både magi og livet efter døden og andre store emner på banen. Men naturligvis ligger det hele 100 procent i børnehøjde, når Pixar -studiet er afsender. Det kan godt være, at de allermindste måske ikke nyder hele turen i Dødsriget, for overproducenten Disney og Pixar tør godt at lade “Coco” lukke sorgen ind, når der er brug for det.

Men jeg vil understrege, at “Coco” frem for alt er en dejlig, underholdende og hjertevarm film fuld af kærlighed, familiefølelser og farver og personer og dyr, man kommer til at holde af… Og fuld af musik. En masse fin musik og en i øvrigt også hulens masse fine morgenfruer, hvis det kan trække.

Fra øverste hylde

Filmen er instrueret af Lee Unkrich. Og skal vi ikke bare blive enige om, at han altså ved, hvad han laver?

Unkrich har instrueret eller medinstrueret nogle af de mest fantastiske fra Pixar-studiet – “Toy Story 3”, “Find Nemo” og “Monsters Inc”. Adrian Molina har fået lov til at lege med på “Coco”, der som nævnt skriver sig ind blandt de allerbedste Pixar-eventyr.

Man er derfor ganske loco, hvis man ikke ser “Coco”. Vamonos al cine por favor… eller noget i den retning.

Artiklen sidst ændret: 8. februar 2018 16:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Job i Nordsjælland

Sørensen Byg. 501385 ordre 1757541 15.000 win juni 19/20
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20
Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 1751735

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu