Finanskrisen var god for trafiksikkerheden, mener en forsker. Men nu er der kommet gang i hjulene igen, og antallet af trafikdrab og alvorlige tilskadekomster i trafikken i Helsingør falder ikke længere. (Foto: Torben Sørensen)

Af Jesper Munch Nielsen

Alt for mange kommer til skade eller dør i trafikken i Helsingør

TRAFIK: En netop opgjort ulykkesstatistik for 2017 viser, at to personer blev dræbt i trafikken i Helsingør sidste år. 19 personer kom alvorligt til skade i samme periode.

Tallene er for så vidt lave, sammenlignet med tallene for 20-30 år og længere tid siden. Men de er dog ikke lave nok, mener trafiksikkerhedsrådet i Helsingør.

En ellers imponerende og årelang nedgang i ulykkesstatistikken for Helsingør er fladet ud i de senere år. Det betyder, at antallet af dødsfald i trafikken og niveauet for alvorlige ulykker i 2017 ligger på linje med tallene for 2016 og 2015.

– Vi har haft en periode, hvor nedgangen i antallet af ulykker var drastisk. Men i de senere år er tallet stagneret lidt. Det vigtige er, at nedgangen ikke må blive en sovepude. Så kan man altid diskutere hvor mange eller hvor få ulykker, at vi skal ned på. Men det er sikkert, at hvis der var lige så mange, der kom til skade ved slagsmål eller knivstikkeri i Helsingør som i trafikken, så ville verden stå på den anden ende, forklarer Christian Holm Donatzky, radikalt byrådsmedlem og formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø og dermed også for Trafiksikkerhedsrådet.

Det ene dødsoffer var en 74-årig mandlig motionscyklist fra Hillerød, som en tirsdag formiddag i slutningen af august i krydset Harreshøjvej-Esrumvej i Plejelt ved Tikøb kørte ud foran en personbil ført af en 22-årig mand fra Frederiksværk. Det anden 2017-dødsoffer i Helsingør-trafikken var en familiefar fra Birkerød, som kørte i en personbil på Kongevejen sammen med sin kæreste fra Helsingør og to børn en søndag aften i februar. Føreren overså sandsynligvis et lastvognstog, da han kørte ud på Helsingørsvej fra Kongevejen. Politiets efterforskning kunne i hvert fald ikke forklare, hvorfor familiefaren kørte lige ud foran toget, men ulykken førte til en diskussion om sikkerheden i det t-kryds.

Artiklen sidst ændret: 9. februar 2018 12:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu