Helsingørs hjemløse var i fokus ved debatmøde på Kulturværftet


Af Jesper Munch Nielsen

Mange mennesker deltog i torsdag aftens debat om hjemløses situation i Helsingør. (Foto: Torben Sørensen).

Aftenens spørgsmål var for så vidt simpelt. Hvorfor har vi hjemløse i Helsingør? Svaret var knap så enkelt at finde frem til.

Torsdag aften var Dækket i Kulturværftet godt fyldt med mennesker, som deltog i dialog-mødet om de hjemløses situation i Helsingør. Helsingør Dagblads chefredaktør Dorthe Carlsen var ordstyrer under debatten mellem salen og paneldeltagerne – Lotte Kragelund, chef for kommunens rusmiddelcenter, Anette Lauritsen, leder af Kirkens Korshær-værestedet Stubben, Ib Worm, chef for Frelsens Hær i Helsingør med nødherberg i Strandgade samt byrådspolitiker Bente Borg Donkin, formand for Udsatterådet i Helsingør.

Boligmangel

Mødet foregik meget passende på biblioteket i Kulturværftet, der ligesom mange andre danske biblioteker har oplevet, at flere og flere hjemløse benytter biblioteket som opholdssted.

Og der var stor diskussionslyst blandt de fremmødte, der talte mange brugere af de forskellige væresteder og herberger for hjemløse i kommunen.

Især spørgsmålet om boliger rejste debat, og flere pegede på, at der er mangel på billige boliger, hvilket er med til at øge presset på de sårbare i lokalsamfundet.

Men også akut lægehjælp, unge og kvinder blandt hjemløse var på dagsordenen.

Bredere panel

I Helsingør Dagblad har der været en anden dialog mellem biblioteket og en af de lokale hjemløse, Mette Dahl Nielsen.

Dahl Nielsen forklarede i et indlæg, at hun i sin tid havde taget initiativet til mødet sammen med en anden hjemløs, men efterfølgende følte sig kørt ud på et sidespor af biblioteket i forhold til arrangementets panelsammensætning. I et svar i avisen beklagede bibliotekschef Søren Mørk Petersen, at Dahl Nielsen havde fået den opfattelse og forklarede, at biblioteket havde ønsket at gøre både panelet og mødets indhold bredere.

Artiklen sidst ændret: 9. februar 2018 14:19

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018