Af Helsingør Dagblad

Klumme: Gå offline!

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 side artikel

Janus Kyhl, direktør for FC Helsingør og nyslået medlem af byrådet. I 1992 trak helsingoraneren Marianne den hurtigttalende Janus fra Hørsholm til Helsingør. Det blev så til to børn og et hus i Ålsgårde, hvor Janus nu slår sine private folder.

”Virtuelle spil hitter”! Sådan lød overskriften på en artikel om nye typer computerspil. Sjovt nok så er det noget helt andet, der hitter hjemme i køkkenet hos os. Det er spillet Partners, som vi blev beriget med i julemåneden, og som siden har vækket stor begejstring hos hele familien. Jamen, hvad er Partners så? Jo, det er såmænd et ganske traditionelt brætspil, uden elektroniske hjælpemidler. Blot et hyggeligt familiespil, der spilles ved spisebordet. Interessant, at noget så enkelt kan hitte i en højteknologisk familie med 4 iPhones, 3 iPads, 3 Macbooks, 2 PC’ere og 5 TV, men det kan det!

Partners går ganske simpelt ud på, at man er 4 spillere, og du har en partner. I spiller sammen, men I må ikke kommunikere direkte sammen. Du skal forsøge at få brikkerne hjem, lidt som Ludo, men i samspil med din partner. I har ikke vundet før, både du og din partner har brikkerne hjemme.

Og hvorfor er det så, at Partners hitter i konkurrence med alle disse højteknologiske hjælpemidler?

Jeg tænker, at det lige præcis har noget at gøre med, at her er alt andet lagt til side. Her kan vi ikke lige bruge telefonen eller Google til at søge hjælp. Her skal vi forsøge at kommunikere med en partner uden rent faktisk at måtte kommunikere sammen.

Partners har givet os rigtig mange gode stunder allerede og ikke mindst mange fælles grin. Og samtidig er det sådan, at alle har glemt alt om vores fancy devices og bliver overraskede over, at der hurtigt er gået 2-3 timer ved spisebordet. Vi behøver ikke lige Facetime, sende en snap, tjekke en mail eller holde os opdateret med seneste Facebook-opdatering. Nej, her er vi begravet i vores egen fælles verden. En verden, hvor der kun er os som familie, og hvor vi mødes på en fælles platform med gode grin og stunder.

Det har fået mig til at tænke tilbage på mit barndomshjem, hvor både Ludo og Matador havde en vigtig plads hos familien, og hvor vi kunne samles i timevis om at spille disse herlige, omend ganske simple brætspil.

Men hvor er den tid blevet af? Hvor er fællesskabet blevet af? Er vi blot blevet slaver af vores ”devices”, hvor vi hver især kan sidde og gemme os bag skærmen, mens vi dårligt sanser, hvad der foregår omkring os?

Det er vi måske. Jeg kender i hvert fald selv til problematikken. Ofte tager jeg mig selv i at sidde dybt koncentreret bag skærmen og svare: ”ja”, når min hustru spørger mig om noget. Jeg ved i bund og grund ikke, hvad hun har spurgt mig om, men jeg svarer per automatik blot med et simpelt ja. Det er en decideret usund tendens. Jeg ville selv blive ret irriteret, hvis det var mig, der fik et ligegyldigt ”ja” til svar på et givent spørgsmål. Jeg ved, jeg skal arbejde med det, men når jeg kigger mig rundt, kan jeg også blive bekymret på den yngre generations vegne. Er vi ved at skabe et samfund af distræte egoister bag computerskærme? I bund og grund er denne bekymring dog nok ganske unødvendig, for når jeg samtidig opdager, at teenagerne er dem der bringer spil som Partners ind i huset. Det viser mig, at de unge mennesker er selvregulerende. De skal nok finde plads til fællesskabet og hyggen om et bord. Til gengæld skal jeg selv en gang imellem huske mig på, at hele verdens problemer ikke kan løses bag en computerskærm, men at vi også skal huske hyggen ved familiebordet.

Nå, nok om det. Nu er det tid til, at jeg vil gå ”offline” og hygge mig med en gang Partners sammen med familien.

Når du er færdig med dagens udgave af Dagbladet, skulle du overveje det samme – det er ganske befriende.

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Stengade apotek 68802 15-20.000 win juli 19/20 1757905, solcreme 4/7-1/9 19

Job i Nordsjælland

Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win  1753053
Smoke n Steam  1751732, 15-20.000 win  maj 19/20
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5, 2/7

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu