Af Kirsten Moth

Fisker: Tyske kuttere truer lystfiskererhvervet

ØRESUND: Et voksende antal tyske lystfiskerkuttere booker fast plads i Helsingør Havn. I år har der været op til 10-12 tyske kuttere i havnen ad gangen og lige nu ligger der fem tyske fartøjer, der sejler ud med ca. 12 lystfiskere ombord på hver kutter.

Helsingør Kommunes havnechef, Jesper Schrøder, er begejstret for de udenlanske kunder og vil gerne have endnu flere. For de fastliggende danske rederier, der i årevis har haft en større antal lystfiskerkuttere liggende i Helsingør, stiller sagen sig derimod helt anderledes.

De mange tyske kuttere skaber et voldsomt økonomisk pres på de danske rederier, og skipperne ser nu de tyske stamkunder, som har fisket fast fra de helsingoranske kuttere de sidste 15 år, forsvinde.

– 50 procent af de tyske kunder er forsvundet. Tyske lystfiskere plejer at booke et år til halvandet i forvejen på de lystfiskerekuttere, der har hjemmehavn i Helsingør. Det har de ikke gjort i år. Samtidig ser vi nu vores velkendte stamkunder gennem mange år på de tyske kuttere, der tilbyder overnatning på kutterne i havnen, fortæller skipper og ejer af kutteren Sandmanden, Jens Hartmann. Han har ejer sin kutter i 20 år og som skipper sejlet med lystfiskere fra ind- og udland i alle årene.

Artiklen sidst ændret: 12. februar 2018 11:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu