Bing Jørgensen var været glad for besøgene fra prins Henrik og håber at han vil være i stand til at modtage sine malerier. (Foto: Torben Sørensen)

Af Claus Kjærsgaard

Sigøjnerne binder Bing og prins Henrik sammen

HELSINGØR: Billedet forestiller en sigøjnerkvinde, der netop er kommet op af havet ved Provence. Det står ved Bing Jørgensens fødder i hans atelier på Nationernes Allé i Helsingør. Oven over det billede kan man se yderligere et af en anden sigøjnerkvinde.

Det er godt tre uger siden at prins Henriks adjudanter blev kontaktet af Bing Jørgensen, der ville fortælle, at nu var billederne ved at være færdige. Det er nemlig specielt til prins Henrik at de to billeder er blevet malet.

Det er omkring en håndfuld år siden Bing Jørgensen for første gang mødte prins Henrik. Siden har de udviklet en lille speciel relation, hvor prinsen tre gange har besøgt Helsingør-kunstneren. Det er sket diskret bortset fra, at prinsen og hans følge af sikkerhedsgrunde ankommer i to store Krone-biler.

Da prinsen senest var på besøg læste han sit digt “Sigøjnere” op. Det var i oktober måned sidste år.

– Prinsen har en fascination for sigøjnere, romaer og indvandrere, fortæller Bing Jørgensen. Derfor var prinsen også meget interesseret i de sigøjnerbilleder som Bing Jørgensen selv havde hængende.

I skrivende stund er prins Henrik indlagt på Rigshospitalet i en kritisk tilstand. Hyppige familiebesøg antyder, at prinsen måske ikke har lang tid igen.

Artiklen sidst ændret: 12. februar 2018 12:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu