Af Helsingør Dagblad

Klumme: Jeg bliver så glad…

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Louise Manstrup kan noget med mennesker. Til daglig er Louise forstander for SPUC (Socialpædagogisk Udviklingscenter) i Helsingør, hvis hun da ikke læser master i Public Governance på CBS. Louise bor i Ålsgårde.

…Når jeg i Dagbladet og på andre medier læser, hvor mange mennesker med flygtninge baggrund, der lykkes i Danmark. I fredags glædede jeg mig over, hvordan frisøren Mahmoud Awad i Sternegade har stor succes med sin forretning, og hvordan han ovenikøbet har fået et super fedt samarbejde med koncept- og forretningsudvikler Anette Bornemann til begges store fornøjelse ud fra tanken om, at sammen bliver vi bedre.

Gennem mit arbejde har jeg selv glæde af at samarbejde med Sprogskolen Clavis, der har til huse på Helsingør station. Her undervises unge og voksne flygtninge i dansk på forskellige niveauer. Vi kom tilfældigt til at samarbejde med Clavis i forbindelse med, at vi søgte frivillige til at hjælpe os med at afvikle et idrætsstævne. Det samarbejde har siden betydet, at vi jævnligt har syriske flygtninge i sprog og kulturpraktik på min arbejdsplads. Det hedder i virkeligheden virksomhedspraktik, men vi oplever, at det gensidigt giver mere mening at kalde det sprog og kulturpraktik.

Det giver mening, fordi ansatte og borgere på min arbejdsplads giver syrerne indblik i dansk kultur, traditioner og hverdagssproget. Omvendt så lærer vi rigtig meget om Syrien, traditioner og kulturer. Vi får viden om og indblik i, hvordan det er at forlade sit eget land og familier, fordi landet er i krig. Vi får virkelige historier fra virkelige unge om deres ganske ofte forfærdelige rejse til et ukendt land. Og så får vi historier om, hvordan det er at lande lige midt i Hamlets smukke by, at have håb og drømme om en bedre fremtid midt i savnet af sine kære. Syrerne får til gengæld vores traditioner, kultur og sprog fra første dag. Vi får alle nye relationer, og vi kender pludselig hinanden i gadebilledet – alt i alt en rigtig win-win situation.

Selv er jeg blevet beriget med unge mennesker, der i den grad udmærker sig ved at have en stædig tro på, at det skal lykkes dem at opnå de mål, de har sat sig i livet. Og jeg bliver så glad, når de fortæller, at de har bestået endnu et dansk kursus, eller er blevet optaget på (ungdoms)uddannelser, som skal kvalificere dem yderligere i det danske samfund som aktive borgere. Og så bliver jeg så glad, når de begejstret fortæller om virksomheder, der ansætter dem i ordinære jobs efter endt praktik. For er der noget de unge har som mål i Danmark, ja så er det at kunne forsørge sig og klare sig selv – på lige fod med andre unge.

Vi fortsætter vores integrationsprojekt på mit arbejde i hverdagen og støtter de unge et skridt videre på livets vej. Vi samarbejder stadig med de unge, som nu er blevet helt andre aktive aktører i hverdagen. For eksempel er en af de unge fitnessinstruktør en gang om ugen og en anden aktiv i vores svømmeklub. Flere af dem regner vi med, når vi afvikler større arrangementer. Det, der kendetegner de unge, vi møder er, at de er uhyre flittige, søde, ærlige, stabile og super dygtige til at skabe og fastholde relationer. Vi lærer så meget af hinanden.

Dansk er et svært sprog at lære. Vi har rigtig god erfaring med, hvor hurtigt dansk kan læres, når man er sammen med danskere. Og vi har også erfaring med, at venskaber på tværs af hudfarve, handicap, sprog og kulturer udvikler sig, når vi åbner vores sind for hinanden. Hvis du har mulighed for det, så vil jeg klart anbefale dig, at få etableret en praktik for de unge mennesker, eller bare en helt almindelig relation – sammen er vi bedre og du vil ikke fortryde det!

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Helsingør Svømmehal, 1752881 kunde 655501, 25.000 visninger side
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5
Bruuns rengøring 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu