Trine Gudnitz er en af dem, der trods sin unge alder har svømmet allerflest kilometer i Helsingør Svømmehal. (Foto: Lars Johannessen)

Af Claus Kjærsgaard

Svømmehal med en stor familie

HELSINGØR: “Helsingør Kommune fik sin svømmehal i går. Det skete til akkompagnement af bassinets bølgeskvulp og Helsingør Pigegardes klingende spil”.

Sådan indledte redaktør John Bech torsdag den 16. februar 1978 sin historie om dagens store nyhed i Helsingør Dagblad.

Med åbningen fik Helsingør nemlig den svømmehal man længe havde sukket efter. Der var, som John Bech i sin reportage slog fast, tale om “tip top moderne faciliteter” og en hal med mange “tekniske raffinementer”. Men den ny hal havde også kostet omkring 20 millioner kroner.

I dag kan man godt se, at der er tale om en 40 år gammel hal, der er flittigt brugt. Hallen har over 300.000 besøg om året, fortæller Kristian Stokholm, der er daglig leder af svømmehallen.

Han er på flere leder medlem af “familien” omkring svømmehallen. Dels fordi hans forældre Per og Anette Stokholm begge var blandt de første livreddere i hallen. Men også fordi mange, som blandt andet svømmehallens tekniske serviceleder Annette Johansen, deler et mangeårigt fællesskab omkring svømmehallen.

Trine Gudnitz er ikke en af dem, for hun er kun 30 år. Til gengæld bekræfter hun billedet af Helsingør Svømmehal som en “familievirksomhed” i bred forstand.

– Min mor sidder i svømmeklubben bestyrelse, min bror har været cheftræner her, det var her jeg mødte min mand, og mine to børn svømmer naturligvis også her, fortæller hun.

I dag befinder hun sig dagligt i Helsingør Svømmehal, for hun er afdelingschef for Helsingør Svømmeklub.

 

Artiklen sidst ændret: 14. februar 2018 10:31

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu