Foto: Torben Sørensen

Af Josephine Vedel

Kanonerne på Kronborg saluterer en sidste gang for prins Henrik

Der bliver i anledningen af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks bisættelse i morgen, den 20. februar, affyret en sørgesalut fra Kronborgs Flagbastion.

Bisættelsen finder sted klokken 11 i Christiansborg Slotskirke, og sørgesalutten på Kronborg begynder, når bisættelsen er slut.

Det er Hærens 1. Danske Artilleriafdeling, der står for sørgesaluteringen. Den består af tre gange 27 skud, som bliver affyret med 30 sekunders mellemrum. Saluteringen varer omkring en time.

Der er adgang fra Mørkeports Ravelinen under saluteringen.

Kanonerne på Kronborg affyrede også sørgesalut til ære for prins Henrik, da hans kiste blev kørt væk fra sit hjem på Fredensborg Slot den 15. februar klokken otte. Prins Henrik døde den 13. februar klokken 23.18.

Kronborg vil flage på halv stang til og med den 20. februar.

Om salutering:

Der affyres salut fra Flagbastionen på Kronborg Slot ved følgende lejligheder: kongelige fødselsdage, fødsler, bortgang, H.M. Dronning Margrethes ombordstigning i Kongeskibet Dannebrog og andre særlige begivenheder.

Den store kongelige salut består af 27 skud. En sørgesalut er tre gange så lang som en kongelig salut og består af 81 skud.

Antallet af skud afhænger af hvilken begivenhed der markeres.

Artiklen sidst ændret: 19. februar 2018 16:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu