Michael Randropp.

Af Helsingør Dagblad

Klumme: Er vi ved at sige farvel til direkte tog fra Helsingør til CPH Lufthavn?

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Michael Randropp, 47 år, bor i Humlebæk. Han er egentlig boligrådgiver og brænder for de bedst mulige forhold til pendlerne.

I alle de år, jeg har været talsmand, har man sagt, at de mange forsinkelser på Kystbanen var forårsaget af forsinkelser fra Sverige. Det er dog en sandhed med modifikationer, da der i perioder har været flere forsinkelser fra den danske side. De mange gentagelser har medført, at det nu ser ud til at blive en realitet, at trafikken til Sverige bliver koblet fra.

En så stor ændring fører selvfølgelig andre konsekvenser med sig, som blandt andet gør, at man ikke i fremtiden vil kunne køre direkte fra Helsingør station til CPH Lufthavn. Hvis der altså ikke investeres i infrastrukturen på CPH lufthavn.

Hvad bliver konsekvensen så, hvis ikke der gøres noget? Ja, de, som skal ud at rejse fra lufthavnen, må skifte tog enten på København H eller skifte tog på Nørreport og tage metroen – hvilket absolut er bøvlet pga. den trange plads på Nørreport station.

Og så er der dem, som arbejder i lufthavnen, som, i parentes bemærket, er Danmarks største arbejdsplads, og dem som arbejder ved Tårnby og Ørestad stationer. Det er netop steder, hvor der i disse år åbnes flere og flere virksomheder. De arbejdspladser har brug for arbejdskraft. Men også de vil få en langt mere besværlig transport til deres arbejde. De ville også skulle skifte tog hver dag. For disse personer vil det medføre længere rejsetider og irritation over at skulle skifte tog. Dette vil få flere til at vælge den kollektive trafik fra, og nogle vil fravælge at bo i de nordsjællandske kommuner.

Der kan ikke køre flere tog til og fra CPH lufthavn på grund af pladsmangel. Flere tog er fyldt, og nogle gange er der passagerer, som ikke kommer med fra CPH Lufthavn til Malmø. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende på Europas dyreste tog­strækning.

Det bliver ikke nemmere at være togpassager til og fra CPH Lufthavn i fremtiden. Man har en forventning om at få en stigning af brugere af lufthavnen på 100% frem mod 2025, og det må forventes, at nogle af disse passagerer gerne vil tage toget. Det er denne mulighed, politikerne i Nordsjælland skal gribe og stå sammen om. De skal stå sammen og kræve en udbygning af stationen med følgende argumenter:

I dag : Det er ikke alle, som kommer med første afgang i dag. Mange passagerer forsinkes hver dag. Fremtiden (om få år) hvis ikke der gøres noget: Endnu flere passagerer vil blive forsinket. Endnu flere passagerer vil ikke komme med første togafgang.

Pendlerklubben har forsøgt de seneste år at argumentere for dette, både på dansk og svensk side, uden at nå i mål. Jeg er dog sikker på, at man fra politisk side på Christiansborg vil lytte til et samstemmende krav fra alle de nordsjællandske kommuner om, at der skal gøres noget nu.

Det allerbedste er at bygge en ekstra station ved CPH lufthavn. En tidligere transportminister sagde for kort tid siden: Det handler om at turde investere stort og finde den rette løsning med det samme.

Men hvis man politisk ikke tør at gå hele vejen – trods det, at man kender til, at turisme bliver den helt store vækstmotor de næste mange år, så kan man vælge at ombygge det godsbanespor, der også i dag ligger ved CPH lufthavn, så det også kan bruges til passager-trafik. Uanset hvilken løsning man vælger, vil det medføre, at tog fra Helsingør kan køre til CPH Lufthavn, som vi kender det i dag.

Artiklen sidst ændret: 19. februar 2018 13:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Job i Nordsjælland

Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 1751735
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20
HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu