TV 3 Sports fodboldekspert Stig Tøfting mener, at FC Helsingør optræder som lallende amatører. (Foto: Bo Nymann, Scanpix)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør-direktør afviser Tøffes dom

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

Fodbold: Søndag aften satte Stig Tøfting i fodboldprogrammet Onside prædikatet “lallende amatører” på FC Helsingør, og han mente, at det er et udtryk for ligegyldighed over for Superligaen, når man tilbyder sin modstander at spille en hjemmekamp hos dem.

Udsendelsen kom få timer efter, at FC Helsingør havde spillet kampen mod Horsens, som debatten omhandlede. En kamp, der var flyttet fra Helsingør, da der ikke er varme i byens stadionbane, og der derfor ikke var mulighed for at spille på den kolde græsbane.

Hjemme i Ålsgårde var FC Helsingørs direktør ved at få aftenkaffen galt i halsen, da han så programmet.

– Det er den forkerte udlægning af tingene, der gives i Onside. Det får det til at se ud som om, at vi tilbød at spille kampen i Horsens. Det ved jeg godt, at vi skrev på vores hjemmeside før kampen, men det var en klokkeklar fejl. Når det er sagt, så blev jeg interviewet af TV 3’s journalist, hvor jeg forklarede, at vi blandt andet havde drøftet Horsens Stadion, fordi det er et af de to reservestadioner, vi har. Det kom ikke med i Onside-udsendelsen, forklarer direktør Janus Kyhl.

Vejrudsigten for den kommende tid tyder på, at den næste hjemmekamp den 4. marts mod Sønderjyske også kan blive tvunget væk fra Helsingør Stadion.

Den forklaring køber man ikke hos TV 3 Sport.

– Historien bunder i en undren over, at det nogensinde er blevet foreslået at spille kampen i Horsens. Det står jo ret klart på FC Helsingørs hjemmeside, at det har været oppe og vende. Jeg har talt med vores journalist, der var i Farum søndag eftermiddag, og han havde en klar fornemmelse af, at FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl, snakkede uden om, når han blev spurgt ind til teksten på hjemmesiden. Derfor bragte vi ikke interviewet i fuld længde i udsendelsen. Det er jo meget almindeligt, at man redigerer i de oplysninger, man indhenter, siger Kim Mikkelsen, der er redaktionschef på TV 3 Sport.

FCH’s egne oplysninger
Han mener, at udtalelserne fra Onside-eksperterne var på sin plads.

– Vores eksperter bruger vi til at mene noget om fodbold og Superligaen, og det bakker jeg fuldt op om. I den her historie forholder de sig kun til oplysninger, som FC Helsingør selv har været ude med, og jeg er med på, at der nu er lavet en rettelse på hjemmesiden, men det ændrer ikke på, at Horsens har været oppe og vende, og uanset hvilke mellemregninger der måtte være, så er det mærkværdigt, siger Kim Mikkelsen.

TV 3 Sport er blandt rettighedshaverne til Superligaen, så der er også en kommerciel interesse i afviklingen af Superligaens kampe.

– Jeg reagerer, når det produkt vi har købt, ikke lever op til vores forventninger. At nævne at spille en hjemmekamp hos modstanderen er for mig på linje med, da HB Køge for nogle år siden sagde midt i sæsonen, at man ville ruste sig til at spille 1. division efter sommerferien. Nogenlunde det samme har man hørt i Silkeborg for et par år siden. Det hører ikke hjemme i Superligaen, mener Kim Mikkelsen.

“Vendte alle muligheder”
Janus Kyhl mener – sjovt nok – ikke, at det er tilfældet, at der tages uprofessionelt på tingene med ligegyldighed hos oprykkerne.

– Vi vendte alle muligheder med Divisionsforeningen, og blev hurtigt enige om, at Horsens ikke var en mulighed. Længere kom den ikke. Men vi er i en økonomisk situation, hvor vi er nødt til at vende alle sten, og det var en stor udgift at spille i Farum. Jeg vil nok vælge at kalde det en ansvarlig ageren. At vi så har lavet en kommunikations-fejl i den alvorlige ende, ærgrer mig, siger Janus Kyhl.

Hvorfor har FCH lavet en aftale om, at Farum Park skal være reservestadion i Superligaen?

– Det er, fordi vi skulle have to stadioner i reserve, hvis vi skulle have dispensation til at spille på Helsingør Stadion. Der var to muligheder: Farum og Horsens. Da vi så kom i den uheldige situation, at vi ikke kunne spille på hjemmebanen i Helsingør, så har vi vendt alle muligheder. I min verden giver det god mening. Jeg vil gerne slå fast, at det aldrig har været tæt på, at vi skulle spille i Horsens, konstaterer Janus Kyhl.

FC Helsingørs næste hjemmekamp er mod Sønderjyske den 4. marts. Det er endnu uvist, om den kan afvikles på Helsingør Stadion.

Artiklen sidst ændret: 21. februar 2018 10:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5 derefter nyt mat

Job i Nordsjælland

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu