De 24 huse placeret på grunden med Nordhavnen som nabo og Kronborg i baggrunden.

Af Jesper Munch Nielsen

Sådan skal Kronborg Strand se ud: 156 boliger til 400 millioner kroner

Helsingør: 24 huse, 156 boliger og 400 millioner kroner. Det er nogle af tallene bag Kronborg Strand-projektet, som mandag officielt blev sat i gang ved første spadestik.

Allerede i efteråret 2019 vil de første beboere flytte ind i det, der bliver en helt ny bydel. Og de sidste af de 156 boliger vil være færdige i midten af 2020 i en bebyggelse, som folkene bag kalder en moderne version af et fiskerleje med huse, der blandt andet har hentet inspiration i Lappen et stenkast væk.

De 24 huse vil være spredt ud over grunden, der tidligere husede Tretorn-gummifabrikken – en af Helsingørs vigtigste arbejdspladser i mange år. Arealet ligger foran plejecentret Grønnehaven og er nabo til Helsingør Nordhavn og Øresundsakvariet på den ene side og Helsingør Camping på den anden side. Og som navnet antyder, er der ikke langt til Kronborg Slot.

Priserne for boligerne er heller ikke helt fastlagte endnu. Regnemaskinen står stadig fremme på bordet, og den er tændt, fortæller ejendomsdirektør Ib Jansholt fra Pædagogernes Pension.

Hvis man selv har regnemaskinen fremme, kan man være med til at regne på sagen. Meldingen er nemlig, at den forventede salgspris kommer til at ligge mellem på 27.000 kroner og 47.000 kroner per kvadratmeter.

Boligstørrelserne kommer til at variere – i første omgang bliver det fra 88 til 134 kvadratmeter i tre- og fire-værelses lejligheder.

Ejendomsdirektøren forklarede mandag med et smil om bebyggelsens navn – Kronborg Strand – at folkene bag godt ved, at der er en anden Kronborg Strand, en mindre strand tæt på slottet. Den har Helsingør Dagblad skrevet en hel del om i de seneste dage på grund af en tsunami af tang på stedet.

– Det er tid til forandring, så vi kalder det her for Kronborg Strand, for stranden her er jo Kronborgs Bellevue. Og så kan den lille strand ved Kronborg hedde Kronborg Bugt, sagde Jansholt.

Artiklen sidst ændret: 20. februar 2018 12:06

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu