Kirkens Korshær er klar til kulden


Af Helsingør Dagblad

På Stubben kan der godt arrangeres specielle overnatningsaftaler for de hjemløse, hvis den ekstreme kulde rammer Danmark. (Foto: Lars Johannessen)

Helsingør: I den kommende uge bliver det ifølge vejrudsigten bidende koldt med lave temperaturer i dagtimerne og hård frost om natten, hvilket kan komme til at ramme de hjemløse i Helsingør Kommune.

Hos Kirkens Korshær Helsingør er man opmærksom på, at vinterperioden kan være en udfordring for den i forvejen udsatte gruppe, men man forventer ikke de store problemer lige nu og her.

– Jeg tror, at de hjemløse klarer sig, for det er det, vi har set år for år. De er jo nogle overlevere på alle måder, og de har både netværk og kompetencer, der gør, at de er vant til at leve fra dag til dag, også selvom det er meget koldt.

– En stor del af de hjemløse her i området finder jo selv andre former for ophold, end dem vi tilbyder, hvor de for eksempel kan overnatte på en sofa hos nogle bekendte, fortæller Anette Lauritsen, som er leder af Kirkens Korshær Helsingør, der blandt andet omfatter herberget Stubben på Stubbedamsvej 10.

Utraditionelle løsninger

På Stubben har man et shelter i haven med madrasser og særlige vintersoveposer som de hjemløse kan bruge, og det tilbud bliver primært brugt af dem med hund, da de ikke kan have hundene med indendørs.

Hvis vejret bliver endnu koldere, end tilfældet er nu, er de på Stubben klar til at lave særaftaler og specielle ordninger for at sikre de hjemløse mod kulden, hvilket man også har haft succes med tidligere vintre.

– Vi plejer at lave nogle utraditionelle løsninger, hvis det bliver virkelig koldt, og det er vi altid friske på. For nogle år tilbage havde vi eksempelvis et par, der på alle måder var ramt af misbrug, psykiske sygdomme og som ingen steder havde at tage hen, og der prøvede vi i den allerkoldeste og væmmeligste tid at indlogere dem i vores fællesrum.

– De var meget glade, og de købte påskeliljer til vinduerne og følte sig lidt hjemme, indtil den værste kulde var overstået, fortæller Anette Lauritsen, der samtidig understreger, at man i fremtiden i Helsingør Kommune burde satse endnu mere på fleksible ordninger for de hjemløse.

Udover Stubben har Helsingør Kommune sammen med Frelsens Hær startet en varmestue i Strandgade 60, hvor dørene åbner klokken 21.00 med plads til 10 personer.

Artiklen sidst ændret: 21. februar 2018 15:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018