Tiltalt bordelmutter: “En pige kunne nemt lave 5000 kr. på en dag”


Af Helsingør Dagblad

En 55-årig kvinde fra Helsingør er sigtet for rufferi, hvilket kan give op til fire års fængsel. Det første retsmøde fandt sted tirsdag.(Foto: Lars Johannessen)

HELSINGØR: Det er vigtigt at have forbeholdene med, fastslår den 55-årige kvinde, der er tiltalt for rufferi, da hun bliver spurgt, hvor meget de prostituerede hos Citygirls tjente i perioden fra 2010 til 2015. Kvinden nægter sig skyldig.

Det skete i forbindelse med nogle gule kuverter, der får en afgørende rolle i sagen. I kuverterne lagde pigerne hver dag deres omsætning, og så blev husleje, driftsomkostninger og andet trukket fra. Anklageren ville gerne vide, hvor meget en pige kunne tjene på en vagt.

– Det var gode tider, så en pige kunne nemt lave 5000 kroner på en dag. Men jeg siger ikke, at alle piger har gjort det, fortalte den 55-årige og slog fast, at det var en vurdering af gennemsnittet hun her kom med.

De gule kuverter, der blev beslaglagt da SKAT og politi kom på besøg 21. maj 2015, kan komme til at blive afgørende for såvel anklager som forsvarer i sagen.

For anklageren rummer kuverterne en mulighed for at kunne skønne hvor meget den 55-årige har haft i indtægt fra pigerne. De er blevet brugt til at lave en beregning af den 55-åriges indtægter.

På de gule kuverter står hvor meget i hver kuvert, der skal betales. Det er dog meget tilfældigt, hvor mange oplysninger om, hvad pengene er til, der fremgår af noterne på kuverterne.

– Det kunne man se, hvis man havde haft kvitteringerne også, påpegede den 55-årige. Da kuverterne blev beslaglagt valgte man nemlig at give indholdet, penge og kvitteringer tilbage først.

– Her ligger en ret stor del af fejlberegningen fra SKAT, sagde forsvarer Trygve Nielsen, der i senerere retsmøder tydeligvis vil så tvivl om SKATs regnemetoder.

Kun kontanter

Når de gule kuverter er vigtige er det fordi Dankort og Visa ikke er noget, som Citygirls kunder bruger.

– Her bliver kun betalt kontant, slog den 55-årige fast.

Mens anklageren forsøger at tegne et billede, hvor der er rig mulighed for at snyde med vægten over for skattevæsenet, så anlagde forsvaret naturligvis det helt modsatte perspektiv.

Da anklageren i sin dokumentation redegjorde for seks årsregnskaber fra den tiltaltes firma, påpegede forsvareren, at hun både før, under og efter den periode hu er sigtet for, har afleveret godkendte regnskaber. Og selv om SKAT angiveligt mener, at hun har tjent væsentligt mere end opgivet, så er der “ikke korrigeret med en krone i selvangivelserne,” slog Trygve Nielsen fast.

Den første retsdag tegnede også et billede af at Citygirls og SKAT og politi ikke er på bedste fod. Den 55-årige beskriver selv et typiske uanmeldt besøg på denne måde:

– De kommer altid torsdag klokken 16.45. Først stormer politiet bygningen, så kommer tre forsagte kontrollante fra SKAT og nogle repræsentanter fra Reden. Så jager de vores kunder ud, uden at de får tøj på, og også gerne vores piger. Så kan de stå udenfor indtil de og jeg slippes ind og bliver afhørt, fortalte den 55-årige tørt. Angiveligt skulle tidspunktet hænge sammen med at det netop er torsdag at SKAT har længe åbent.

Artiklen sidst ændret: 21. februar 2018 14:06

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018