Sådan er stadion på Gl. Hellebækvej tegnet indtil videre. Hegnet af lysende pæle omkring stadion bliver mere end bare en afspærring. Det er tænkt som et skulpturelt element. »Et nyt vartegn for hele idrætsparken. Et pejlemærke, der lyser op om aftenen!«, hedder det i projektmaterialet. Illustrationen viser den eksisterende Helsingør Hallen til venstre og det nye stadion til højre.

Af Josephine Vedel

Politikere får høvl efter læk af lukket stadion-sag

Lank Guldsmed, 374401, 1723974, 12.000 visninger logobanner

Det har skabt megen debat på blandt andet Helsingør Dagblads Facebookside, efter fortrolige oplysninger fra en lukket politisk sag blev offentliggjort i Frederiksborg Amts Avis i går, torsdag.

– Under alle omstændigheder en så pinlig sag, og med et stærkt kritisabelt sagsforløb, at en nærmere granskning må være relevant, skriver Bendt Bendtsen blandt andet.

– Det fremmer jo ikke lige respekten for vores politikere, lyder det fra Jeanne Højstrøm.

Det er budene på byggeriet af Helsingørs nye stadion på Gl. Hellebækvej, som er blevet givet til det lokale medie, selv om sagen er omfattet af politikernes tavshedspligt.

Lækagen har ført til en politianmeldelse af samtlige 25 byrådsmedlemmer.

Offentliggørelsen af budene har også ført til undren blandt mange af læserne på det sociale medie.

– Hvorfor stiller ingen spørgsmålet om hvordan man kunne regne så meget forkert i det oprindelige budget, og hvem der har ansvar for det ? Eller hvad de nye priser kommer til at betyde for projektet ? Eller hvorfor det skal være så hemmeligt ? Og hvad med risikoen for yderligere overskridelser ? I øvrigt forstår jeg ikke behovet for et nyt udbud – hvad skulle det ændre ? Medmindre man laver markant om i projekt-indholdet så det tilpasses det oprindelige budget. Hvilket jo så ville være en god ting, skriver Jan Erik Nielsen.

– Hvorfor er fokus på læk af informationer givet til folkevalgte personer – når fokus burde være på at en beslutning om at bruge 56-57 millioner af det fælles budget på et stadion til gavn for et meget lille antal personer og en “privat drevet forretning” – pludselig skal koste over 80 millioner, lyder det fra Bo Langhoff.

– Hvorfor skjule noget? Det er vores penge, det handler om, spørger Kayne Frøslev.

På mandag under den lukkede del af byrådsmødet skal politikerne nu tage stilling til, om udbuddet skal skrottes. Borgmester Benedikte Kiær og Socialdemokratiets Henrik Møller ser ingen anden udvej, da det kan blive dyrere i forhandlingerne, hvis alt er åbent.

– Hvorfor er mulighederne ødelagt og det hele dyrere, bare fordi forhandlingerne er åbne for borgerne, noterer Camilla Weist Novaa.

Det samme gør Palle Steffensen:

– Når nu udbudsrunden er slut og alle tilbud er endelige, hvorfor er det så “frygteligt ” at vi (skatteborgerne) får oplyst hvad vi nu kan forvente at skulle betale i merudgifter? Jeg kunne frygte, at der nu skulle manipuleres med tallene inden endelig offentliggørelse.

Artiklen sidst ændret: 24. februar 2018 06:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Job i Nordsjælland

Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Scandlines auto bizz

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu