Charlotte Bruhn (Foto: Torben Sørensen)

Af Kirsten Moth

Læs den igen: Charlotte er gift i cyberspace

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Den 20. februar 2016 bragte vi portrættet af Charlotte Bruhn. Charlotte bor i dag i en lille lejlighed i Birkerød, hun er stadig kæreste med Daniel i virkeligheden, og i cyberspace er de stadig forbundet i en ægteskabelig pagt. Hun arbejder hos JP/Politikens Hus som Traffic Manager, og til sommer planlægger Daniel og Charlotte at holde ferie sammen. 

Om dagen er hun Charlotte Bruhn, 27 år og multimediedesign-studerende. Om natten lever hun et helt andet liv. Om dagen er hun stille og nørdet, med hovedet begravet i it-maskinrummet. Hun lever alene, går ikke i byen og deltager ikke i noget foreningsliv.

Om natten forvandler Charlotte sig til en helt anden. Om natten er hun Shaika. På engelsk taler hun med mennesker fra hele verden og mange tidszoner. Hun myrder, irettesætter, skaber alliancer og venskaber.

Om dagen er hun single.

Viet i japansk tempel
I cyberspace er hun gift. Viet ved et nærmest royalt, overdådigt bryllup i et japansk tempel den 24. juli sidste år til Daniel alias online-navnet Korthas Tuvai i racen
halv kat, halvt menneske, som hedder Miqo’te, som de tilhører i Final Fantasy XIV.

Ét venskab har nemlig udviklet sig til noget ganske særligt. Venskabet begyndte for 10 år siden, da Charlotte traf ham første gang i spillet World of Warcraft. Et venskab, der både overskrider og forener livet i cyberspace med det virkelige liv.

Genert
I begyndelsen var Charlotte for genert til at tale engelsk på skype med de øvrige spillere. I stedet skrev hun. Men hun havde bidt mærke i en
stemme, der lød som sød musik. Hun kunne ikke forklare, hvad det var, der ved netop denne stemme rørte hende.

Den tilhørte en jævnaldrende ung mand fra Manchester i England.

Et år senere stormede Charlotte og Daniel hinanden i møde i Manchester Lufthavn. Her så de for første gang hinanden i det virkelige liv, IRL (In Real Life, som
det hedder i gamer-sproget, red.). Et møde, der skulle føre til ægteskab i cyberspace. Og måske i fremtiden også i virkeligheden.

Soulmates
Indtil dette første møde i lufthavnen havde deres venskab udelukkende foregået i cyberspace, hvor Daniel oven i købet i et enkelt tilfælde havde myrdet Charlotte.
De havde udvekslet talrige personlige oplysninger. De var blevet soulmates.

– Da jeg så ham i det virkelige liv, var jeg ikke i tvivl. Heldigvis havde vi begge været ærlige i de roller, vi spiller i spillene i cyberspace. Mange bygger falske identiteter
op, men vi sprang bare i armene på hinanden, for vores virkelige personligheder var genkendelige. Men det var underligt at sætte et menneske på, det var grænseoverskridende. Det er jo en risiko at stole på et menneske, man aldrig har set i virkeligheden. Man hører mange historier, der går galt. Folk, der ryger ind i psykopater. Det er som på facebook. Man skaber et billede af sig selv, sådan som man ønsker at fremstå for andre. De fleste vil gerne virke perfekte, søde og gode, siger Charlotte Bruhn.

Mobbet i skoletiden
Allerede som barn begyndte hun at spille. På Hellebækskolen følte hun sig ikke godt tilpas. Hun var anderledes.

Pigerne var for tøsede til hende, og drengene gad ikke lege med hende, fordi hun var pige. Hun blev mobbet gennem det meste af sit folkeskoleliv, men formåede at holde sin sorg skjult. Når hendes forældre kom hjem fra arbejde, havde hun grædt færdig.

– I 7. klasse kom der en ballademager ind i klassen fra en anden skole. Der gik det helt galt. Han hev de andre drenge med, og de gik efter mit udseende. Jeg turde ikke sige noget i timerne. Så blev jeg placeret i en klasse med specialundervisning i engelsk og matematik. Jeg er rigtig dygtig til begge dele. Men jeg kunne jo ikke koncentrere mig og kunne ikke være mig selv. Min mor blev chokeret over, at hun ikke selv havde set det her. Men jeg var god til at holde den
del af mit liv skjult, fortæller Charlotte.

Forældrene satte grænser
I dag er hun sine forældre dybt taknemlige for, at de altid har sat grænser for, hvor meget hun måtte spille på nettet og hvornår det var sengetid.

– Jeg tror, jeg ville have været fuldstændig hooked, hvis jeg ikke havde haft mine forældre til at sætte grænser og sige, at jeg også skulle noget andet. Der er virkelig mange børn, der spiller hele tiden. Det kommer meget an på, hvordan forældrene tackler det. Med computerspil er det sådan, at de jo aldrig ender. Man mister kontrollen fuldstændig. I Japan er der en ung mand, der døde, fordi han glemte at spise og drikke.

Forældre og børn spiller
I de yngre generationer er det sådan, at både forældre og børn spiller. Det er irriterende for børnene, ja pinligt, ligesom det før i tiden var pinligt, når forældrene kom på facebook. Men nu er facebook de ældres sociale medie.

– Jeg har en profil der, men bruger ellers aldrig facebook, siger Charlotte.

I 10. klasse fik hun noget af sit virkelige liv tilbage. Her kom hun i en ny klasse, og hendes spil på nettet havde hjulpet hende af med noget af hendes generthed.
I den nye klasse kom alle med renviskede tavler, og Charlotte blomstrede. De andre kendte hende heldigvis ikke som den lille, generte, nørdede pige.

Brylluppet
Det var Charlotte, der efter flere års venskab IRL og i cyberspace med engelske Daniel, pantefoged i Manchester, foreslog, at de skulle vies i Final Fantasy XIV.

– Daniel gav mig lov til at vælge alt. Kjolen, buketten, dekorationerne i templet. Jeg valgte en masse ekstra ting, og man skal jo betale for det hele. Jeg tror, det løb op i 20 euro. Vi inviterede 32 gæster med. De var nøje udvalgt, for jeg skulle være sikker på, at de kunne opføre sig ordentligt til ceremonien.

Charlotte tog til Manchester, hvor hun og Daniel sad ved hver sin computer, mens vielsesceremonien fandt sted på nettet.

– Det var en stor kærlighedserklæring, der overfor dem vi spiller med, viser, at vi hører sammen. Efter vi havde fastsat datoen i sommerferien, hvor jeg kunne
tage til England, gik jeg og glædede mig. Jeg synes, det var utroligt sødt, og Daniel er virkelig sådan en engelsk gentleman hele vejen igennem. Også i det virkelige liv.

Men mine forældre syntes godt nok, det hele var lidt mærkeligt. Alle de, jeg spiller med, ville med til brylluppet, men det blev til de få udvalgte, cirka 35 gæster, som jeg havde bedt om at have formelt tøj på. Efter vielsen tog vi fra templet i en karet, som jeg havde bestilt. Vi tog ud på en smuk plet i naturen og spiste en picnic. Det
var meget romantisk, fortæller Charlotte.

I den virkelige verden
I den virkelige verden foregik den 24. juli sidste år efter vielsen sådan, at Charlotte og Daniel trak i deres virkelige liv-roller og tog ned på den lokale sports-pub i Manchester.

Bryllupsnatten foregik, som Charlotte siger, som bryllupsnætter ofte foregår.

– Daniel havde gjort det meget romantisk og tændt stearinlys. Han vil vise mig, at han elsker mig nok til at gå igennem alt det her. Jeg kan rigtig godt lide hans engelske stil. Det har jeg ikke set herhjemme før, smiler Charlotte lykkeligt.

Da hun skriver til Daniel i Manchester for at spørge, om det er ok med ham, at hun lader sig interviewe til denne artikel, svarer han ja med den tilføjelse, at han da også godt kunne tænke sig, at det skete i det virkelige liv.

Et stort spring
– Det virkelige liv…ja, det er et meget, meget stort spring. Men vi skal jo også bevæge os videre i det virkelige liv. Det kan man ikke komme udenom. Men det er en meget stor mundfuld med rigtig mange konsekvenser. Og på en måde kan man godt sige, at vi er et eksempel på, hvordan den virtuelle og den virkelige verden smelter sammen.

Der er nok ingen tvivl om, at det kommer vi til at se mange flere eksempler på i fremtiden. Nu skal jeg først være færdig med min uddannelse, og hvis det så skal være, så bliver det mig, der flytter til England, fordi min uddannelse kan fungere internationalt. Det er sværere for Daniel at flytte her til Danmark med sin beskæftigelse som pantefoged, siger Charlotte.

I det virkelige liv er hun slet ikke til brudekjoler i marengsstil eller til typen som prinsen på den hvide hest.

– IRL (In Real Life, red.) er jeg nok den, der nærmere lige smutter ind på rådhuset. Jeg har ikke behov for alt det andet.

Artiklen sidst ændret: 16. juli 2018 18:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

Job i Nordsjælland

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu