Behov for bedre sikkerhed i Helsingør Havn


Af Kirsten Moth

Mandskabet på Sundbus Pernille får megen ros for redningsindsatsen fredag aften i sidste uge. Selv siger Kaptajn Niels Villadsen og styrmand Michael Horsted, at de ikke har nogen interesse i at fremstå som helte, men at de gerne vil bruge den dramatiske oplevelse til at få bedre sikkerhed i havnen. (Foto: Torben Sørensen)

HELSINGØR HAVN: Der er behov for større sikkerhed i Helsingør Havn. Det står klart efter en episode i sidste uge, hvor en selvmordstruet kvinde var tæt på at miste livet, da hun sprang overbord fra Sundbus Pernille.

Repræsentanter for rederierne Scandlines og Sundbusserne, der benytter Helsingør Havn samt fra havnen vil nu arrangere et fælles møde, hvor der skal tages stilling til, hvordan sikkerheden forbedres.

Kaptajn Niels Villadsen og styrmand Michael Horsted, der begge var på arbejde på Sundbussen på det tidspunkt fredag aften, da kvinden sprang overbord, reagerede så hurtigt og effektivt, at kvinden i sidste øjeblik blev trukket op af det kulsorte, iskolde havnevand.

At det lykkedes for kaptajn Villadsen og styrmand Horsted at redde kvinden med hjælp fra den mandlige passager, er dog langt fra en selvfølge.

Det terrorhegn, der blev påbudt ifølge reglerne i ISPS, International Shipping Port Security, indført efter terrorangrebet på de to tårne i New York i 2001, skiller havnearealet mellem Sundbusserne og Scandlines. Og man skal en stor og tidskrævende omvej for at komme uden om det. Yderligere en international situation har gjort, at terrrorhegnet er blevet forstærket med tre rækker pigtråd foroven.

– Det skulle vi forcere og kravle over, før vi kunne løbe over på den anden side, til den kaj, hvor kvinden var drevet over til, siger kaptajn Niels Villadsen.

Artiklen sidst ændret: 7. marts 2018 09:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018