Efter et retsmøde i Byretten i sagen om U-båds drabet, hvor forsvarer Betina Hald Engmark taler med pressen. /ritzau/Jens Dresling

Af Niels Berg

Læs den igen: Helsingør-advokat vil slås til det sidste for Raket-Madsen

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

I dag begynder drabssagen mod Peter Madsen, som er anklaget for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall i ubåden Nautilus i august sidste år. Helsingør Dagblad bragte den 25. august 2017 et portræt af Betina Hald Engmark, der er udpeget af Peter Madsen til at forsvare ham. 

I 2016 skiftede Betina Hald Engmark, som bor i Helsingør kommune, jobbet som senioranklager i Nordsjællands Politi ud med en bestalling som strafferetsadvokat og indehaver af Blinkenberg & Engmark Strafferetsadvokater i København. Det skete med hendes egne ord »for at få med mennesker at gøre i stedet for papir«.

Det har hun aldrig fortrudt.

I dag har hun susende travlt, og hun er i den grad kommet i mediernes søgelys som forsvarer for Peter Madsen, også kaldet Raket Madsen, i en af de mest opsigtsvækkende danske kriminalsager i mange år.

Det fortryder hun heller ikke.

Læs også: “Vi reddede Raket-Madsen op af vandet”

Hun er beskikket forsvarer for den omstridte og stadig varetægtsfængslede opfinder, men Peter Madsen har selv valgt hende som sin forsvarer. Hun vil ikke oplyse,
om de to har haft kendskab til hinanden fra tidligere.

Fører andre sager samtidig
– Det er rigtigt, at der er blæst om sagen, og at jeg har meget travlt for tiden. Men jeg er glad for, at min klient har valgt mig til at forsvare sig, og at han nærer tillid mig. Jeg har en nær kontakt til ham hver dag, siger Hald Engmark til Helsingør Dagblad på vej til og fra møder med den myteomspundne ubådskaptajn og andre klienter.

For selv om sagen om Raket-Madsen fylder meget, så fører hun andre sager sideløbende.

– Nogle af mine dage bliver meget lange, siger forsvareren fra Helsingør, der, som hun selv siger, er »moderne enlig mor« til tre hjemmeboende børn – to folkeskolesøgende og en universitetssøgende.

– Lige nu er jeg jo meget på, men jeg holder balancen mellem familielivet og mit professionelle virke, og jeg sørger for at få min nattesøvn, selv om der står enorm
blæst om min klient i ubådssagen. For lige som det gælder for mine andre klienter, så kan han også kontakte mig på alle tider af døgnet, hvis behovet er der, siger Betina Hald Engmark.

Drøfter ikke sagen med børnene
HD: – Spørger dine børn ikke meget ind til sagen om Peter Madsen, når I sidder omkring middagsbordet?

– Selvfølgelig interesserer de sig for sagen, men jeg drøfter hverken den eller nogen som helst af mine andre verserende sager med dem. Så de får bare et »ingen kommentarer«, når de spørger til den, siger Betina Hald Engmark.

HD: – Hvad siger omgivelserne til, at du forsvarer en mand som Raket-Madsen?

– Jeg er komplet ligeglad med, hvad den ene eller den anden måtte mene om det. Jeg har et arbejde, som jeg vægter meget tungt. Peter Madsen har ret til at blive
forsvaret mod de anklager, der bliver rettet mod ham, og siden det er mig, der skal gøre det, så følger jeg sagen 100 procent til dørs, lyder det fra Betina Hald Engmark.

Artiklen sidst ændret: 2. marts 2018 12:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

https://www.kunstnershoppen.dk/
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu