Dette billede er taget af den lille gruppe venner, da de sejler hen til ubåden. (Privatfoto)

Af Andreas Mayerhofer

Vidne taler igen med HD: Redningsmand er indkaldt som vidne i ubådssagen

Casper Andersson 325793 juli 19/20 20-25.000 1752476

Fire kammerater fandt Raket-Madsen, og blev en del af en af Danmarkshistoriens mest omtalte mordsager. Helsingør Dagblad, der fortalte vennegruppens historie efter episoden, har talt med den ene, der er indkaldt som vidne i den aktuelle retssag.

Ubådssag: En sommermorgen skulle Mikkel og hans venner ud på en sejltur, men i Køge Bugt ser de den forsvundne ubåd, der har været efterlyst gennem den forgangne nat.

Læs også: “Vi reddede Raket-Madsen op af vandet”

Det er startskuddet til en aktion, hvor Mikkel og hans venner hjælper Peter Madsen alias Raket-Madsen op af vandet, efter ubåden synker på åbent vand. De fire venner fragter Peter Madsen ind til land, hvor politiet venter, og Peter Madsen har siden siddet i fængsel – mistænkt for mordet på Kim Wall, der var med i ubåden, men siden er fundet parteret og død.

Dermed blev Mikkel og hans venner pludselig en del af en ekstremt eksponeret sag med en kendt raket-bygger, en sunket ubåd og en dræbt svensk journalist, der blev parteret og forsøgt gemt væk på havets bund.

– Det har selvfølgelig været vildt. I starten klikkede jeg på alle nyheder om sagen, og man forstod jo nærmest ikke, hvad der stod for øjnene af en. Jeg drømte også om, at Raket-Madsen kom op i vores båd om natten, men nu er der ro på. Jeg følger faktisk ikke så meget med i sagen længere, siger Mikkel, der ikke ønsker at få sit efternavn i avisen.

Læs også: Helsingør-Advokat kæmper for Peter Madsen

Vennegruppen valgte at forblive anonyme i offentligheden, efter de havde sat Peter Madsen i land af den grund, at de ikke vidste, hvad der var sket med Kim Wall.

– Vi er glade for, at vi ikke gik ud med vores navne, fordi vi ikke ønsker at være en del af alle mulige spekulationer. Vi ved jo lige så lidt som alle andre, hvad der skete i den ubåd, og vi ønsker ikke at fortælle i pressen om, hvad vi tror, der skete, og hvad Peter Madsen følte, eller hvad ved jeg, siger Mikkel til Helsingør Dagblad.

Indkaldt som vidne

Torsdag blev retssagen mod Peter Madsen, hvor han er anklaget for mordet på Kim Wall, indledt, og Mikkel er blevet indkaldt som vidne. Som den eneste af de fire personer, der hjalp Peter Madsen op af vandet sidste år.

– Jeg aner ikke, hvorfor det lige er mig, men sådan er det. Jeg havde hellere været fri, men hvis det vurderes, at jeg kan bidrage til sagen, så gør jeg det. For mig er det væsentligt, at retten får den bedste mulighed for at afsige dom. Hvad den skal lyde på, er heldigvis ikke op til mig, siger Mikkel.

– Jeg tror på vores retssystem, og jeg mener, at alle skal dømmes i retten, før der kan placeres en skyld. Det er jeg blevet bekræftet i det seneste halve år, for selv folk, der er tæt på mig, har nævnt, “at vi jo bare skulle have ladet ham drukne”.

Han bliver ikke et anonymt vidne, og efter sin optræden vil pressen derfor vide, hvem han er.

– Det er jo bare et irritationsmoment for mig, men mere er der ikke i det. Jeg er indkaldt som vidne, og selvfølgelig møder jeg op til det. Hvad der sker bagefter, må jeg tage, som det kommer. Det er ikke mig, der er vigtig i det her, siger Mikkel.

Det er cirka syv måneder siden, at episoden i Køge Bugt fandt sted.

Kan du fortsat huske det hele?

– Man kan jo aldrig huske det hele, men det står ret klart, hvad der skete. Men igen – jeg går ud fra, at der er nogen, som har nogle spørgsmål til mig, og dem vil jeg svare på, så godt jeg kan. Jeg skal ikke gætte på, hvad Peter Madsen tænkte på, da vi sejlede ind, og jeg skal heller ikke fortælle, hvad jeg tror, der er sket i ubåden. Og heldigvis for det, forklarer Mikkel.

Der er afsat 12 retsmøder til sagen, hvor der ventes at falde dom i sagen mod 47-årige Peter Madsen den 25. april.

Artiklen sidst ændret: 9. marts 2018 12:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nordkystens Dyrehospital – top, mid, bundbanner

Job i Nordsjælland

Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem 1752372
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu