Af Mads Birch

Udfordringen

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Louise Manstrup kan noget med mennesker. Til daglig er Louise forstander for SPUC SocialPædagogisk UdviklingsCenter i Helsingør, hvis hun da ikke læser master i Public Guvernance på CBS i København. Louise Manstrup bor i Ålsgårde.

Grundlæggende tror jeg på, at vi mennesker har godt af at blive udfordret på vores vaner, værdier og tænkning. Når vi er modige til at prøve nyt eller noget, der er anderledes, udvikler vi vores generelle kompetencer. Faktisk er jeg selv ret god til at udfordre mine kollegaer og venner og nyder i den grad, når jeg oplever, at de (og jeg selv) får gode oplevelser eller nye erkendelser af en udfordring.

Således opfordrede jeg i efteråret min søns svigerfar til at bruge en dejlig eftermiddag på Louisiana. Vi nød en skøn udstilling og gik en herlig tur i parken, inden vi sluttede eftermiddagen af med en god kop kaffe i selskab med vores børn og ”svigerne”. Vi har efterfølgende moret os over, at det faktisk lykkedes, ikke bare at overbevise svigerfar om Louisianas vidunderlige kunst, men også over hvordan vi ændrer vores syn på tilværelsen gennem udfordringer.

Min søns svigerforældre har nu serveretten over udfordringer. Jeg vidste godt, at der potentielt var en mulighed for, at jeg selv ville blive udfordret, da begge familier har et udpræget konkurrencegen. Måske har jeg bare håbet på, at udfordringen ville være af en mindre indgribende karakter. Nogen ville måske mene, at min kommende udfordring hører til i den mildere ende, men for mig er min kommende udfordring virkelig noget, der river mig ud af min komfort zone.

Jeg er nemlig blevet udfordret på at skulle opleve min første professionelle fodboldkamp. Jeg har ganske vist været tilskuer til et hav af fodboldkampe, da min søn spillede ungdomsfodbold. De fleste fædre vil dog mene, at vi mødre mest var snakkende hjørnestolper, klar med plaster og vand til poderne, mere end opbakkende fans til holdet. Så jeg har faktisk aldrig forestillet mig, at jeg selv skulle være tilskuer og så på Helsingørs hjemmebane til en Superliga-kamp. Jeg er ganske ofte blevet fortalt, hvor piv sjov stemningen på fodboldtribunen er – uanset om vi vinder eller taber. Efter sigende møder man den halve by, som har præcis samme formål som os – at opleve en god fodboldkamp, få nogle fadbamser og en god sludder med dem, vi nu møder.

Jeg er optaget af inkluderende fællesskaber, og det vi giver til hinanden gennem nærvær og samvær. Min viden om fodbold er begrænset – mest af alt har jeg gennem tiden været optaget af, hvordan tilskuerne/hooligans og fans til tider opfører sig – som i min verden er langt fra de værdier, holdsporten ansporer til. Noget af det jeg på Helsingør Stadion vil blive udfordret på, er derfor mine fordomme om tilskuernes adfærd. Er det virkelig så heftigt, og vil jeg opleve en stemning, så jeg føler ubehag eller bare at blive råkold i foråret. Tænk, hvis jeg synes, det er så fed en oplevelse, at jeg i fremtiden vil være at finde til Helsingørs fodboldkampe på stadion og sammen med mange andre kan glæde mig, til det nye stadion står færdigt.

Nuvel – jeg tager udfordringen med oprejst pande og vil glæde mig til at opleve stemningen, fællesskabet og kampen, mens jeg nyder en kold fadøl og måske en Baagøe-pølse med det hele.

Artiklen sidst ændret: 13. marts 2018 17:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 top

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Jobo vaskeklub logo april 17-april 18 40.000 win win 1723108,pause 8-24/3 polering i stedet
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu