Af Helsingør Dagblad

Klumme: KIG OP!

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Tino Jønsson, født i 1967 på det gamle hospital i Fiolgade, helsingoraner, ildsjæl, selvstændig erhvervsdrivende og initiativtager til bl.a. Netværkene Vi samler hele Helsingør, Erhvervsnetværket Helsingør og Hr & Fru Helsingør Netværket. Gift med Pernille, 3 børn, Rebecca og Frederik på 19 og Josephine på 22 år.

Jeg deltager qua mit erhverv i rigtig mange forskellige slags møder: Strategimøde, planlægningsmøde, netværksmøde, opfølgningsmøde, advisory board møde, bestyrelsesmøde og ikke mindst eventmøde, udviklingsmøde, brainstormsmøde, kickoffmøde, evalueringsmøde og mange, mange flere.

Men det var nu ikke møderne, jeg ville ind på, det var nærmere det med nærvær og tilstedeværelse på møderne.

Med alle de møder, vi alle sammen deltager i, kan man vel kun sige, at man er tilstedeværende, altså rent fysisk. Men hvordan står det til, hvis vi ser på, hvordan det går med at være til stede sådan rent mentalt?

GENNEM DET SENESTE års tid har jeg oplevet en stigende tendens ved møderne. Deltagerne har rigtig travlt med at fortælle om deres travlhed, og om hvad de skal lige efter mødet.

I nogen tilfælde har jeg sågar deltaget i det selvsamme efterfølgende møde, og her bliver der igen talt om travlheden, og hvad de skal efter dette møde. Det har fået mig til at reflektere, for hvad er nu det for en tendens.

Pas nu på. Hvis du mentalt hele tiden er et andet sted, end der hvor du er fysisk til stede, så får du jo intet ud af nuet og halter udelukkende efter.

Jeg er sikker på, at dit udbytte stiger væsentligt, hvis du holder fokus på, hvor du er nu – og så får vi andre jo også glæden af dig og dit nærvær, og det vil vi rigtig gerne.

PÅ MØDER SKER DET ofte, at telefonerne er fremme. Det får mig til at tænke på en ting, jeg hørte i forbindelse med min tidligere operation i nakken og efterfølgende genoptræning.

Her nævnte både læger, fysioterapeuter og kiropraktorer, at den mængde tid og opmærksomhed, vi benytter vores telefoner på i dag, bliver en guldrandet forretning for dem om nogle år. Meget af tiden går vi med hovedet bøjet og begravet i telefonen. Det kan vores nakker ikke holde til. Det er farligt i sig selv, men hvad er det nu, der sker, når vi går rundt og kigger ned?

UNDER MIN TIDLIGERE uddannelse lærte jeg, at hvis vi går rundt og kigger ned, så går vi “ind i os selv”, og det er faktisk den kropsposition, vi er i, når vi er kede af det, triste og udstråler manglende selvtillid.

Det får mig til at tænke på, om vi selv, med ”hjælp” fra vores telefoner, er med til at skabe større tristhed og måske ligefrem udvikle begyndende depression ved at kigge så meget ned? Jeg ved det ikke, hvad tænker du?

Jeg forsøger ikke at benytte min telefon under møder. Jeg prøver at være nærværende, men ups! Hvad med i privaten? Der kunne jeg vist godt geare ned på forbruget af telefonen og de mange spændende nyheder via apps – og derved blive mere nærværende.

Min opfordring skal være: KIG OP, løft armene over hovedet, smil – og sig noget positivt om dig selv.

Det føles nok tosset de første par gange, men prøv det og helst foran spejlet.

Du bliver i godt humør, griner måske. Og ro på, du kommer ikke til at gå rundt og se ”Ole Henriksen-happy” ud hele tiden, men det virker positivt på humøret!

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379

Job i Nordsjælland

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Frøsø april 19/20, 15-20.000 win win 1752468

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu